Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 17 de d'octubre del 2016 | 11:29
La fotografia · Política catalana

Junqueras: 'La causa de la llibertat de Catalunya és indissociable de totes les causes de justícia'

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat  que 'la causa de la llibertat de Catalunya és indissociable de totes les causes de justícia'. Ha estat en l'acte d'homenatge davant la tomba del president de la Generalitat Lluís Companys, afusellat pel franquisme avui fa 76 anys.

Una nodrida representació del partit, entre càrrecs orgànics i electes, militants i simpatitzants, ha participat en l'ofrena floral que s'ha fet el fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, continuació de la marxa de torxes que aquesta matinada ha commemorat l'afusellament de Companys al Castell.

Junqueras ha glossat la figura del president Companys i la seva transcendència històrica des del moment que 'encarna i representa un conjunt de generacions profundament enamorades de la vida i que van voler que tothom tingués totes les oportunitats per viure aquesta vida en plenitud'.

Per això, ha afegit Junqueras, s'entén que Companys fos tan profundament estimat per tota la gent del seu entorn, des de la pagesia fins a la classe obrera, que el van sentir com a propi i amb els quals es va implicar personalment en la seva causa. 'Ell va portar fins a les últimes conseqüències el seu compromís amb el país, la llibertat i la justícia entenent que la causa de la llibertat i la justícia a Catalunya és la millor aportació que podem fer per a la causa de la llibertat i la justícia al món'.

A l'acte hi han assistit, entre d'altres, la diputada republicana i secretària primera del Parlament, Anna Simó; el també diputat i coordinador nacional de les JERC, Gerard Gómez; la diputada al Congrés de Madrid Ester Capella i el portaveu d'Esquerra a l'Ajuntamernt de Barcelona, Alfred Bosch.

L'homenatge ha acabat amb el cant d'Els Segadors.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat