Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de de desembre del 2016 | 12:19
La fotografia · Política catalana

Ofrena floral de la Mesa del Parlament a la tomba de Francesc Macià

La mesa, encapçalada per la presidenta, Carme Forcadell, ha fet aquest matí la tradicional ofrena a la tomba de Francesc Macià, mort avui fa vuitanta-tres anys.

A més de la presidenta han assistit a l'acte el vicepresident primer, Lluís M. Corominas, i el secretari segon, David Pérez.

Després de l'ofrena, en declaracions als mitjans de comunicació, Forcadell ha manifestat "l'immens honor de retre homenatge al president Macià" de qui ha destacat que va ser una figura "capdal pel país", i el "seu somni de fer una Catalunya política i socialment més justa", que ha de ser,  "un exemple per a tots nosaltres".

D'altra banda, sobre el discurs del rei Felip VI d'ahir al vespre, la presidenta ha dit que vol que "tots els catalans i catalanes es puguin expressar amb la mateixa llibertat" i, en aquest sentit, ha refermat la seva voluntat de treballar "perquè al Parlament s'hi pugui parlar de tot, i especialment, d'allò que interessa els catalans i les catalanes".

Des del 1980 institucions i diversos col·lectius homenatgen el primer president de la Generalitat Republicana el dia de Nadal, coincidint amb l'aniversari de la seva mort. Abans que el Parlament també ha fet la seva ofrena l'Ajuntament de Barcelona, amb el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello al capdavant, i després que del Parlament l'ha fet el govern de la Generalitat, encapçalat per president, Carles Puigdemont.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat