Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de d'octubre del 2016 | 10:40
La fotografia · Política catalana

President Mas: "És un honor per a un demòcrata i per a un sobiranista català ser processat per haver escoltat la gent"

El president Mas ha comparegut en roda de premsa, juntament amb l'exvicepresidenta i exconsellera de Governació, Joana Ortega, i l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per mostrar el seu rebuig a la petició de la Fiscalia de 10 i 9 anys d'inhabilitació per exercir un càrrec públic o de govern.

El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat que "és un honor per a un demòcrata i per a un sobiranista català ser processat per part dels poders de l'Estat per haver escoltat la gent, per haver actuat en conseqüència, per haver posat la cara i no haver calculat les conseqüències personals i polítiques".

El 129è president de la Generalitat ha subratllat que el 9N va permetre "traduir en fets el clam d'arrel democràtica expressat per molta gent per decidir lliurement el seu futur polític" i ha afegit que el processament judicial impulsat pel PP, el govern espanyol i la Fiscalia "és una cadena de despropòsits amb l'objectiu de convertir una festa cívica i de la democràcia en un aquelarre judicial". En aquest sentit, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau han recordat el posicionament inicial dels nou fiscals de Catalunya sobre el 9N, negant que fos un delicte. "La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va emetre un informe dient que no hi havia delicte i no volen que aquest escrit s'incorpori com a prova de la defensa", ha detallat l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau.

En aquest sentit, Joana Ortega ha negat "tenir cap problema de consciència perquè donar la veu al poble és un acte de responsabilitat d'un Govern democràtic, no és un delicte". I per això ha detallat que "ho vam fer i ho vam fer bé; respectant la legalitat, la transparència i amb garanties democràtiques".

L'exvicepresidenta també ha fet referència al caràcter polític d'aquest judici i com Rigau, ha recordat el posicionament inicial dels fiscals catalans i com van  haver de canviar-lo: "És una querella articulada per un insòlit pont aeri procedimental. Va ser anunciada pel Partit Popular, confirmada pel Fiscal General de l'Estat, rebutjada per la junta de fiscals de Catalunya i finalment imposada pel fiscal general de l'Estat". Segons Ortega, "es podria dirimir clarament des de l'àmbit polític però s'ha volgut dirimir a través de la justícia".

Irene Rigau ha reivindicat el rol dels governants que "fan de pont" entre "els interessos dels ciutadans i les institucions""Un Estat amb una legitimitat i una legalitat confrontades demostra que la democràcia del país està malalta", ha reblat, tot contrastant-ho amb la tasca del Govern de la Generalitat que va possibilitar el 9N: "Ens considerem més dignes que mai per haver fet de pont entre els interessos de la ciutadania i les institucions".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat