Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de d'octubre del 2015 | 10:46
La fotografia · Política

Demòcrates per Catalunya vol recuperar l'esperit fundacional d'Unió

El proper 7 de novembre, coincidint amb el 84è aniversari del naixement d'Unió Democràtica, Demòcrates per Catalunya es constituirà com a partit en un congrés fundacional que es celebrarà a Cornellà de Llobregat.

Barcelona · Així, els antics membres d'Unió que van deixar la formació per desavinènces amb el camí que havia pres la formació encapçalada per Duran i Lleida i Ramon Espadaler han anunciat la seva intenció de "refundar" el partit d'acord amb els principis fundacionals del 1931nque incloien la plena sobirania i el dreta a l'autodeterminació. Antoni Castellà, el fins ara secretari d'Universitats, ha afirmat "Volem ser-ne els hereus".

Sense voler valorar la desfeta electoral d'Unió Castellà si que creu que els resultats del 27-S avalen la seva convicció que l'aposta estratègica de la formació no va ser la correcta.

En l'actualitat Demòcrates per Catalunya ja compte amb 1732 voluntaris ( aquesta serà la denominació dels seus militants) i ja disposen de 27 dels 43 alcaldes que tenia UDC i 131 dels seus regidors i creuen que aquesta xifra anirà en increment els propers dies.

La nova formació vol constituir-se en una estructura horitzontal en la que no es donin rigideses internes ni hiperlideratges. El primer congrés de la formació haurà d'escollir el comitè nacional ja que l'actual és provisional. Castellà també s'ha compromès a escollir a través de primàries els seus candidats a les eleccions i a prohibir el finançament via crèdit bancari. La intenció es que la nova formació es financiï a través de les aportacions públiques que els pertoquin, aportacions voluntàries dels seus membres i del 7% del sou dels seus càrrecs electes.

En definitiva  DC vol funcionar d'una manera diferent a la que fins ara imperava als partits tradicionals,vol ser més transparents i àgil fet que creuen els seus impulsors  atraurà no només exmembres democristians sinó nous militants.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat