Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de de novembre del 2016 | 12:04
La fotografia · Societat civil

Més de cent mil persones es manifesten en defensa de la democràcia

Milers de persones han tornat a sortir al carrer en defensa de la democràcia davant dels atacs de l'Estat espanyol als càrrecs electes i les institucions que ens representen. Aquesta vegada la gent ha omplert l'Avinguda de Maria Cristina de Barcelona.

Durant la celebració d'aquest acte multitudinari l'Associació de Municipis per la Independència, Òmnium Cultural i l'ANC han reafirmat que l'assetjament judicial per part de l'Estat espanyol no impedirà ni la celebració del referèndum ni el procés independentista. En aquest sentit la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha refermat que "no permetrem que ataquin els nostres càrrecs electes ni les nostres institucions. Quan ataquen a un de nosaltres, ens ataquen a tots". El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat una mobilització permanent: "això ja no va de manifestar-nos l'11 de setembre, això ja no va de sortir al carrer en dies històrics. Comença l'hora de la mobilització permanent!". El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha insistit que "sortirem novament al carrer, quan calgui, on calgui i els dies que calgui. Ho farem!".

L'acte s'ha clausurat amb una fotografia dalt de l'escenari de tots els encausats des del 9N (Carme Forcadell, Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs, Montse Venturós, Joan Coma, regidors Badalona -Oriol Lladó, Jose Tellez, Agnès Rotger, Fàtima Taleb, Eulàlia Sabater i Francesc Duran-,, així con una àmplia representació d'alcaldes i regidors dels 259 ajuntaments i altres ens locals denunciats per la justícia espanyola).

La mobilització d'avui doncs ha tornat a posar de manifest la unitat i la transversalitat del procés davant dels atacs de l'Estat a drets tan bàsics com la llibertat d'expressió, la llibertat de participació i la llibertat de decidir lliurement el futur com a poble. A més dels encausats han assistit a la mobilització d'aquest diumenge representants de pràcticament tots els partits polítics, sindicats i entitats.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat