Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de d'abril del 2016 | 11:35
La fotografia · Societat civil

Òmnium i l'ANC critiquen la judicialització de la política acompanyant l'alcaldessa de Berga al jutjat

Els presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, respectivament, han acompanyat aquest migdia l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, al Jutjat de la capital berguedana.

L'alcaldessa, citada per no haver retirat l'estelada de l'ajuntament de Berga el passat 27S, no ha entrat a declarar.

Ambdós presidents han coincidit a fer extensiu el suport de l'alcaldessa al regidor de Vic Joan Coma i a totes les demostracions que està fent el poble de Catalunya per avançar en el procés cap a la independència i que estan sent investigades. "L'acte d'avui és una mostra més de la judicialització per part de la justícia espanyola d'un contenciós polític. Un contenciós polític que emana de l'expressió lliure del poble de Catalunya d'inicar d'una manera clara el procés d'emancipació nacional i que ha de tenir una solució política", ha declarat Jordi Cuixart.

El president de l'ANC, al seu torn, ha fet èmfasi en la quantiat de persones investigades: "És molt important ser conscients que en aquests moments les persones que estan sent investigades són moltes, moltíssimes, no només càrrecs electes sinó també entitats com l'Assemblea, com l'AMI o l'ACM". "Tenir l'estelada no és cap delicte i la Junta Electoral va actuar d'una manera injusta requerint la retirada d'un element identitari per a molta gent, no partidista i per tant no electoral", ha afegit Sànchez. Finalment, Cuixart ha afirmat que "això no va de fer passes enrere, en tot cas va de fer passes endavant" i ha lamentat la "baixa qualitat democràtica de l'Estat espanyol on la separació de poders constantment es veu qüestionada".Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat