Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de de juny del 2016 | 00:00
La fotografia · Unió europea

Nicola Sturgeon a Brussel·les per defensar la continuïtat d'Escòcia a la UE

Ahir la primera ministra d'Escòcia ,Nicola Surgeon, va visitar Brussel.les amb un objectiu: deixar molt clar que els escocesos volen continuar formant part d'Europa. Sturgeon va ser rebuda tant pel president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, com pel president del Parlament Europeu, Martin Schulz.

La trobada a part de generar força expectació també ha generat algunes crítiques. Una de les més airades ha estat la d'Espanya. Ahir mateix Rajoy assegurava que "Escòcia no té cap competència per a negociar amb la UE". Així mateix el president espanyol en funcions ha estat taxatiu "Si el Regne Unit marxa, Escòcia també". Rajoy ha assegurat que la seva postura no té res a veure amb el Procés català.

Juncker ha justificat la trobada assegurant  que "Escòcia s'ha guanyat el dret a ser escoltada". D'altra banda la lider escocesa s'ha entrevistat amb els líders dels principals grups parlamentaris de l'Eurocambra.

La primera ministra escosesa també s'ha referit a les crítiques espanyoles "No em sorprèn aquesta posició d'un país com Espanya en una fase tan inicial de les converses. Res d'això em sorprèn",


De totes maneres el  president de la Comissió Europea també ha volgut deixar clar que rebre  la primera ministra d'Escòcia no vol  dir que Brussel·les vulgui interferir en el procés polític per desconnectar el Regne Unit. Europa, va deixar clar Juncker, negociarà amb Londres. "No tenim cap intenció d'interferir en un procés britànic: no és la nostra obligació ni la nostra feina"ha assegurat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat