Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de de setembre del 2011 | 18:37
Llibres / revistes

Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana

Vicent Flor, llicenciat en Ciències Polítiques, doctor en Sociologia i professor universitari, es qüestiona en aquest seu monogràfic per què una majoria de valencians se senten molt allunyats de Catalunya i dels catalans. Intentant aportar respostes, també a altres preguntes ─per què la societat valenciana presenta un dels índexs més alts d'espanyolisme? Com hi ha influït l'anticatalanisme? Fins a quin punt ha esdevingut hegemònic i ha condicionat els principals partits polítics? Quin paper ha tingut el "blaverisme" en la conformació de la identitat valenciana actual?─ Flor ha publicat "Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana", el resultat de la seva tesi doctoral.

El llibre ofereix una visió entenedora i didàctica per tal de fer entendre les complexes relacions entre el País Valencià i Catalunya i entre els mateixos valencians. En aquest fil argumental, Vicent Flor analitza la reeixida penetració social d'aquest regionalisme anticatalanista gràcies, entre d'altres, a influents mitjans de comunicació, a una particular estructura associativa, a la instrumentalització de símbols, festes, rituals i identitats prèvies, així com també al regionalisme banal de la Generalitat Valenciana. L'autor  també reflexiona sobre les claus d'aquest procés i analitza els principals trets d'aquest discurs populista, conservador, regionalista, anticatalanista i espanyolista.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat