Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de d'octubre del 2008 | 17:12
Notícia · Comunicació

Sáez i Terribas comencen a complir les expectatives

Barcelona · s evident que en els últims mesos la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha trontollat i que les audiències han entrat en un descens perillós i important. Amb tot considerem que una  ràdio i una televisió pública no ha de tenir  com a objectiu principal l'audiència (tot i que és evident que no pot obviar-la), sinó que s'ha de centrar en ser un bon servei públic i en crear i consolidar un imaginaris col·lectiu que faci possible la conservació d'una realitat nacional i la defensa d'un marc de llibertats i respecte als drets humans.

Des de diferents sectors s'ha intentat dinamitar TV3 primordialment, però també Catalunya Ràdio, les dues emissores emblemàtiques dels nostres mitjans públics.Aquestes han rebut i reben els atacs sistemàtics des de dos fronts diferents. Un primer orquestrat pels gran mitjans privats que, com a grups de pressió, intenten posar en qüestió l'intervenció pública en els mitjans audiovisuals i un segon que neix a partir de maniobres polítiques en el que uns  posen l'etiqueta de " crosta nacionalista" a alguns professionals  i els altres responen titllant-los  de "crosta socialista". Tot plegat, ha col·locat en una certa incertesa un dels eixos vertebradors de la nostra construcció nacional: la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Però amb la nova llei es va  reestructurar totalment la direcció política i es va crear un consell fruit del consens, després  cal dir-ho  d'unes dures negociacions entre les forces polítiques. El director escollit per presidir-la va ser el periodista i professor universitari, Albert Sáez, mentre que Mònica Terribas i Oleguer Sarsanedas van ser escollits respectivament per dirigir TV3 i Catalunya Ràdio. Aquest va ser un  pas decisiu i de confiança en els professionals de la corporació.

Aquest nou equip va començar a caminar fa unes poques setmanes. A Catalunya Ràdio ho ha fet amb  especials dificultats ja que Antoni Bassas, màxim artífex del lideratge d'audiència de l'emissora, ha marxat provocant una de les reaccions més sentides del  país. Si a aquest fet hi afegim un canvi de programació arriscat, esperem que per primera vegada la SER no aconsegueixi ser líder d'audiència a tot l'estat espanyol.

A TV3 Mònica Terribas, per la seva banda, està fent una gran tasca sense fer fitxatges externs a la casa,  confiant amb la intel·ligència i la vàlua dels professionals de l'emissora i potenciant la informació i l'entreteniment per tal d'intentar que TV3 torni a ser la televisió de referència del país.

Malgrat que  l'entesa Sáez, Terribas, Sarsanedes, ens fa veure el futur amb esperança, cadrà però estar atents a les maniobres subtils que pretenen desnacionalitzar les emissores de la CCMA. Per què hem de sentir parlar de l'emissora de tots i no podem continuar amb la ràdio nacional de Catalunya? Per què en els informatiu es prioritza la informació estatal i no la nacional? Es té clar en els programes d'entreteniment quin és el nostre imaginari col·lectiu i que aquest hauria de ser diferent al de Tele5 i Antena 3? Aquestes preguntes i moltes altres se les fan oïdors i televidents de la corporació que no ho acaben de veure clar . Veurem si la feina feta en les últimes setmanes s'acaba evidenciant i es pot visualitzar un cert canvi de tendència i manera de fer respecte l'última etapa.

Tv3 ha remuntat 2,8 punts i s'ha situat en la segona posició d'audiència al més de setembre.
S'explica detalladament al portal català Comunicació 21.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat