Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de juny del 2010 | 15:28
Notícia · Comunicació

Adéu, Espanya?' provoca urticària a PP, C's i La Vanguardia abans de ser emès

Barcelona · Sembla que fer pensar i posar sobre la taula debats existents a la societat catalana no entra en l'àmbit competencial d'una televisió pública com TV3. Això, almenys, és el que creuen el Partit Popular i Ciudadanos, que ja han posat el crit al cel per l'emissió del documental Adéu, Espanya?' abans que s'hagi estrenat. Adéu, Espanya?', (s'emet avui a les 21:45 h.), dirigit per Maria Dolors Genovès, compara la realitat de Grenlàndia, Escòcia i el Quebec amb Catalunya, i n'analitza la viabilitat de la independència i la seva incorporació a la UE.

Aquest fet, per PP i C's, suposa promoure "l'odi i l'enfrontament entre territoris". s més, abans d'haver-lo vist, el PP ha anunciat que portarà el documental a la sessió de control de la CCMA. Així, en un exercici dialèctic digne d'estudi, la portaveu del PPC, Dolors Montserrat, ha explicat en roda de premsa al Parlament que "qui diu adéu' -brillant al·lusió al títol del documental- perd, i el qui diu benvingut' i aquí som per ajudar' guanya".

Per la seva banda, Albert Rivera, president de Ciudadanos, ha afirmat que no és la primera vegada que TV3 "dóna cabuda i protagonisme a una ideologia legítima però minoritària", i ha afegit que una televisió pública no hauria de buscar l'enfrontament entre Catalunya i Espanya. S'està referint Albert Rivera a la presència del seu partit a TV3, quan parla d'ideologia "minoritària"?


La Vanguardia continua en campanya

Tot i que encara no s'ha estrenat, sembla que La Vanguardia sí que ha tingut accés al documental, a tenor de l'article TV3 apuesta por la independencia con el documental ´Adéu, Espanya?´' que ha publicat al rotatiu Francesc Bracero. Seguint amb la campanya contra la televisió pública catalana iniciada pel Grup Godó, l'article denuncia la suposada parcialitat del documental, tot i que els arguments que dóna són força discutibles. L'escrit comença així: "El interrogante que cierra el título del documental Adéu, Espanya?' [-] es la única nota ambigua en un elaborado trabajo de hora y media en el que la cadena pública se inclina sin ambigüedades por la independencia de Catalunya en su exposición argumental".

Així, tot i que l'article reconeix que el programa té una qualitat "notable", critica, per exemple, que "se presenta la movilización de la consulta de Arenys, pero no se indica que meses más tarde esas consultas no interesaron al 80% del censo en localidades con mucha más población". Una recargolada manera de dir que una iniciativa popular, sense suport mediàtic, polític i econòmic, ha portat a les urnes a més de mig milió de catalans, superant en percentatge una consulta com la de la Diagonal, que va comptar amb la complicitat -prèvia, ja que després era injustificable el desgavell que hi va haver- dels mitjans, i amb un pressupost de més de tres milions d'euros.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat