Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de d'octubre del 2008 | 15:41
Notícia · Comunicació

El full de ruta de Rosa Cullell al capdavant de la CCMA

Barcelona · Ja fa quatre mesos que Rosa Cullell dirigeix la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i sembla que s'està avançant pel bon camí. Cullell es proposa l'objectiu de modernitzar el model dels mitjans de la Corporació per fer-los més competitius en l'escenari àudiovisual del futur immediat. El principal repte que s'ha marcat és, com molt bé explica en una entrevista a El Temps, "convertir allò que eren una televisió i una ràdio, separades, en un grup de comunicació potent en català". Per tant, l'objectiu ha de ser "fer un grup important en català de notícies, d'informació i entreteniment".

 

I és que Cullell aposta per anar "cap a un model de continguts i d'informació transversal", és a dir, que "segurament, haurem d'arribar a fer uns informatius conjunts, però no que un periodista faci de tot", ja que creu que els millors models no tenen el periodista orquestra', però sí que tenen "informatius i redaccions unificades, amb consells de redacció unificats, on es decideixen els temes del dia i què fa cadascú. I nosaltres també ho hem de fer, perquè el món va cap aquí, per costos, per estructures, per ser competitius i per ser més eficients i crear grup". Per això, considera que no es pot mantenir una estructura de fa 25 anys, i que el que cal és "fer-la de nou, ben feta, però de nou"

També es proposa recuperar l'audiència, tot i que assegura que "l'audiència no ha de ser l'única cosa que ens preocupi, com a televisió pública, sí que ens ha d'ocupar i l'hem de vigilar molt de prop". Cullell assegura que els petits canvis que s'estan fent a la graella de Televisió de Catalunya són fets "amb l'objectiu de millorar l'entreteniment, els esports i fer una aposta clara pels informatius". I és que la directora de la CCMA té clar quin paper ha de tenir la televisió pública catalana dirigida per la periodista Mònica Terribas: "a través de tots els canals possibles -perquè no és tan sols televisió, és ràdio i tots els canals que ara s'obren com internet, telefonia mòbil, etc.-, hem d'oferir informació de qualitat, entreteniment que abasti molts públics, i en llengua catalana. Tot això amb una vocació de gran qualitat, i també amb l'ambició d'un públic com més ampli millor. Però no podem pensar a fer una televisió només per a una part de Catalunya, ni tampoc que sigui tan elitista que no arribi a segons qui". En definitiva, que "hem de ser capaços de ser líders de la manera que ara és possible, no com ho era fa vint anys"

D'altra banda, Cullell, que va accedir al seu càrrec etiquetada, per alguns sectors, com a persona propera al món socialista, fa una aferrissada defensa a la independència de la CCMA, ja que assegura que  "amb la nova llei, s'ha d'aprendre -tant des de dins com des de fora, als partits- que allò que volem tots és una CCMA independent. Que té una direcció nomenada pel Parlament, però té vocació de ser independent, per a poder fer una bona televisió i uns bons mitjans públics per a Catalunya. Això ho hem de respectar, perquè si no, no farem uns bons mitjans".

Cullell també aposta pels canvis, com s'ha pogut comprovar amb la criticada decisió per part de determinats sectors polítics, de substituir Antoni Bassas per Neus Bonet al capdavant dels matins a Catalunya Ràdio, la ràdio nacional de Catalunya que ha passat a denominar-se, com diuen els darrers anuncis, "la que fem entre tots". Cullell es defensa de les crítiques rebudes tot recordant que la ràdio pública va tenir "un canvi molt important quan Josep Cuní va ser substituït per Antoni Bassas", una decisió que "molta gent també va qüestionar-ho molt". Cullell creu que cal deixar passar a gent nova, i considera que ara "la proposta del matí és molt més coral, és fet per gent de dins de la casa, no de productora". Caldrà veure com assumirà la fidel audiència de Catalunya Ràdio aquests canvis. Per això, caldrà esperar uns mesos, ja que la ràdio dóna dades d'audiència cada trimestre.

Cullell també explica que els primers quatre mesos en el càrrec li han servit per fer el nomenaments del nou equip. Assegura que "el primer any serveix per a instal·lar una cultura que et sigui més pròpia i per a veure les necessitats prioritàries" i que allò que és més a fons es deixa per a una segona fase: "aquests primers mesos amb Mònica Terribas i Oleguer Sarsanedas, també hem mirat de fer canvis de continguts i de graella, que potser són la cosa més difícil. I això es començarà a notar, sobretot, a partir del mes de gener, especialment a la televisió".

D'altra banda, afirma que per a TV3 sempre ha estat molt important el País Valencià i el seu públic, "perquè rebia els nostres programes, i volem que els continuï rebent" i que per això han intentat "pactar com més ràpidament millor aquest acord de reciprocitat amb Canal 9". Aquesta ha estat "una de les primeres coses que he signat amb el director de Canal 9, perquè no ens tanquin els repetidors" i assegura que "per a mi ha estat prioritari, i per al govern actual també"

Esperem que el potent equip format per Mònica Terribas, Albert Sàez, Oleguer Sarsanedas i Rosa Cullell al capdavant, aconsegueixin que els mitjans que gestiona la CCMA continuïn sent un referent de qualitat i de servei públic i un important instrument de reconstrucció nacional i de normalització lingüística.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat