Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de de juliol del 2010 | 16:38
Notícia · Comunicació

TV3 i Catalunya Ràdio, la televisió i ràdio favorites dels catalans

Barcelona · El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha presentat un estudi aquesta setmana que demostra que el mercat audiovisual català és ben viu i que, ambtot, els mitjans en català són els favorits de l'audiència de Catalunya.

L'estudi d'opinió pública del CAC d'enguany corrobora que TV3 continua essent la televisió favorita per a l'audiència catalana amb un 31,7% de persones enquestades que es decanten per la cadena pública catalana. Aquest percentatge, però, tot i ser inferior a la dada de l'any 2009 del mateix estudi (TV3 era la preferida pel 39,5% dels enquestats), és un bon indicador per fer palès el viu consum de productes audiovisuals en català que actualment impregna el mapa català.

Fins i tot TV3 queda, encara, a força distància de la resta de cadenes: Telecinco és la preferida pel 14,4% dels enquestats (puja 3,9 punts respecte l'anterior estudi); La 1, ho és pel 13,2% (puja 1,2 punts percentuals); Antena 3 pel 10,7% (baixa 2,6 punts); La Sexta pel 7,6% (puja 3 punts respecte el 2009); Cuatro pel 6,8 (baixa 0,9); La 2 per l'1,5% (puja 0,5 punts) i el 33 també per l'1,5% (cau 0,1).

Pel que fa a les preferències dels radiooients catalans, el percentatge d'enquestats de l'estudi d'opinió pública del CAC demostra que Catalunya Ràdio continua sent la favorita amb el 15%, una xifra superior al 14,6% de l'enquesta del 2009. Per darrere es situa RAC1 amb el 10,8% i, malgrat perdre una dècima respecte l'anterior estudi, l'emissora privada catalana avança per primer cop a la Cadena SER, que passa de l'11 al 9,4%. Dades alentidores, doncs, que deixen encara en més evidència l'extrema situació del català a les sales de cinema que es proposa canviar la nova Lei del Cinema català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat