Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de de gener del 2012 | 18:48
Notícia · Comunicació

El Col·lectiu Emma respon un article del New York Times que culpa Catalunya del malbaratament de diners públics a l'estat espanyol

L'article esmenta Catalunya com el primer Govern autonòmic en fer palès un deute superior a l'esperat degut als "exessos financers". En cap cas s'esmenta el sistema d'estat autonòmic ni l'espoli fiscal que col·lapsa el país.

Barcelona · El Col·lectiu Emma ha respost un article publicat la passada setmana al diari americà New York Times en el qual s'esmenta Catalunya com una de les "regions" de l'estat que contribueix a l'escanyament financer d'Espanya.

Sota el títol As Spain Acts to Cut Deficit, Regional Debts Add to Woe l'article indica que el nou executiu liderat per Mariano Rajoy "fins i tot pot desvetllar més excessos financers dels governs autonòmics", un fenomen que "ja va ocórrer" a Catalunya quan es van celebrar eleccions el passat 2010 i "es va descobrir un deute autonòmic superior al 2% estimat". El Col·lectiu Emma ha volgut fer palesa la situació real de Catalunya i a la seva carta ha indicat que Espanya no és un estat federal i que l'estat recapta tots els impostos i transfereix a les comunitats autònomes les quantitats que consdiera oportunes.

La resposta del Col·lectiu Emma també defensa que Catalunya està fent retallades de despesa pública molt doloroses i que té un dèficit fiscal del 8-9% del PIB, "sense el qual no exisitira dèficit públic (i que ens podríem permetre alguna despsesa extravagant com la que comenten a l'article)", i que als catalans "no ens importaria gens una revisió del sistema autonòmic si això comporta una major autonomia financera, més responsabillitat fiscal i més transparència en la despesa del diner públic".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat