Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de desembre del 2011 | 19:19
Notícia · Comunicació

'Opinió o campanya antiTerribas', senyor Antich?

El director de La Vanguardia acusa a Mònica Terribas en l'article "Entrevista o interpel·lació?" d'actuar com si estigués en un cara a cara en l'entrevista a Artur Mas.

L'objectiu és el mateix, però canvia el blanc de les crítiques. El grup Godó vol minoritzar els mitjans de la CCMA i, en especial, TV3. El canal públic català és, segons el seu parer, el principal responsable que 8TV no aconsegueixi bones xifres d'audiència, i la maquinària del grup privat més poderós del Principat ja fa temps que rutlla a tots els nivells. El principal atac ha estat el que des dels mitjans del grup –amb La Vanguardia com a punta de llança- es titllava de despesa excessiva de TV3 –obviant que costa menys per ciutadà l'any que molts altres canals públics d'arreu d'Europa.

Un cop assolit l'objectiu, doncs, d'escapçar el finançament de la CCMA, amb una retallada pressupostària prevista pel 2012 del 13'3%, la següent fase és carregar contra el cap visible de l'ens, la directora de TV3, Mònica Terribas. Conscients que des que és al càrrec la periodista ha aconseguit que TVC sigui líder i s'hagi adaptat amb nota al procés de segmentació que ha comportat la TDT, ha arribat el moment de desacreditar-la i desgastar-la.

En aquesta línia pot emmarcar-se l'article del director de La Vanguardia, José Antich, sobre l'entrevista que va fer Terribas al president de la Generalitat, Artur Mas, titulat "Entrevista o interpel·lació?". En l'article d'opinió, Antich admet l'èxit i el seguiment que va tenir l'entrevista, des del punt de vista de "l'espectacle" (?), tot i que es pregunta si "va ser realment una entrevista el que ens va oferir la televisió pública catalana".

Al seu parer, la "cita televisiva" entre Terribas i Mas es va aproximar més a "una interpel·lació parlamentària entre dos contrincants que a una entrevista". Antich considera que Terribas va intentar desacreditar el president de la Generalitat per "les seves polítiques, censurar les seves decisions i retreure-li les seves aliances polítiques", un fet "propi d'un cara a cara" i "no d'una entrevista a la televisió pública". En el seu apogeu, de fet, Antich arriba a parlar d'una suposada pregunta que Terribas no va arribar a efectuar –confon desitjos amb realitats el director de La Vanguardia?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat