Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de d'abril del 2012 | 19:24
Notícia · Comunicació

Wall Street Journal: "Espanya no es reformarà"

"Why Spain Won't Reform", un article de Raymond Zhong publicat al Wall Street Journal, afirma que els catalans "saben prou bé" que Espanya no complirà amb les seves reformes.

Barcelona · "El govern d'Espanya afirma que resoldrà amb èxit les reformes pendents. Des des de Catalunya són molt escèptics, i tenen raó". Amb aquestes paraules el diari Wall Street Journal dóna suport al punt de vista català sobre les promeses de millora econòmica anunciades des de Madrid.

A l'article, el periodista Zhong posa diversos exemples a través dels quals es corroboern les seves afirmacions: com el Ministre de Guindos va defensar en el propi Wall Street Journal  passar de 40 tipus de contractes laborals a només 2, mentre que la reforma laboral ha incrementat el número de contractes a 41; com, tal i com explica el Conseller Mas-Colell, l'estat té discreció per reduir les seves aportacions a les autonomies per sortir millor a la foto, com discrimina les inversions i recursos que dedica a Catalunya, i com el propi estat no realitza les reformes que té pendents; o la bogeria dels trens d'alta velocitat, que explica el Professor Germà Bel.  

L'article també explica l'espoli fiscal de Catalunya (que situa en un 9% del PIB) i el creixement del sentiment independentista (que quantifica en més d'un 40% de la població). Aquest article ha estat recomanat pel Col·lectiu Emma, el qual ha recomanat la seva lectura a través del seu web oficial perquè "en aquesta batalla és tan important assenyalar les febleses i incompliments de l'estat com les fortaleses i formalitat de Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat