Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de setembre del 2009 | 13:54
Notícia · Cultura

El col·lectiu Emma i la projecció internacional de Catalunya

Barcelona · El col·lectiu Emma, una agrupació de ciutadans de Catalunya dedicada a la correcció d'informacions esbiaixades referents a la mateixa nació catalana, ha concentrat els seus esforços des de finals del passat mes d'abril per aconseguir el seu propòsit. Els resultat: un blog on publiquen la feina que realitzen els seus membres, i nombroses cartes de correcció enviades a publicacions internacionals de prestigi,


com ara The Economist, Financial Times, Le Monde, Les Echos o Daily Telegraph, entre moltes altres accions encaminades a redreçar la imatge internacional de Catalunya.

Els components del col·lectiu continuen, des dels seus inicis, revisant les publicacions d'arreu del món -la majoria de les quals solen esmentar Catalunya en les seves notícies i articles a través d'un corresponsal a Madrid- per tal de fer conèixer la realitat catalana tal i com es viu al mateix territori. Un dels membres del col·lectiu Emma, Salvador Garcia-Ruiz, ha defensat al diari El Punt el perquè d'aquesta tasca: "Moltes vegades ens trobem punts de vista sobre Catalunya que coincideixen amb els d'El Mundo, La Razón o la Cope". Garcia-Ruiz argumenta que aquesta coincidència no és deguda a una ideologia, sinó que es deu a les dinàmiques periodístiques: "La majoria de corresponsals [...] tenen tot un seguit d'inputs, provinents dels mitjans d'allà, del mateix govern espanyol o de les fundacions dels partits polítics, que els donen una visió limitada. Espanya fa la seva feina".

Salvador Garcia-Ruiz és crític amb la feina del govern català sobre la imatge dels catalans arreu del món i ha afegit que aquesta tasca de donar a conèixer "la realitat explícita de Catalunya és responsabilitat de tots els catalans [...]. Em consta que a nivell institucional també es fa alguna cosa, però vistos els resultats és clarament insuficient". Garcia-Ruiz ha afegit que, tot i això, també és necessària la implicació de la societat civil.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat