Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 3 de de novembre del 2010 | 16:11
Notícia · Cultura

The Hollywood Reporter' fixa la mirada en el cinema català

Barcelona · El darrer número de la revista nord-americanaThe Hollywood Reporter conté un article dedicat a la indústria cinematogràfica catalana i l'assenyala com un dels centres emergents del setè art.

La publicació de cinema ha volgut dirigir la mirada a Catalunya i ha explicat que el territori és una de les zones on la indústria cinematogràfica està creixent de manera més destacada. "A Catalunya existeix una combinació entre productors cinematogràfics, política i experts molt potent, la qual es dirigeix decididament cap a un objectiu clar: treballar conjuntament per aconseguir el reconeixement internacional i per distribuir el màxim de pel·lícules possible" ha indicat la revista, que ha destacat alguns films catalans d'abast internacional com són Els ulls de Júlia de Guillem Morales, la producció catalana Biutiful, del mexicà Alejandro González Iñárritu -rodada a Barcelona-, la producció catalana Coneixeràs a l'home dels teus somnis de Woody Allen i Buried de Rodrigo Cortés.

L'article també assenyala que part de l'èxit emergent de la indústria cinematogràfica catalana rau en tres factors: "Hi ha tres factors que han catapultat Catalunya a la fama: generosos incentius de l'administració, un grup productores de cinema amb enfocament internacional i l'escola de cinema ESCAC amb seu a Barcelona, que extreu el talent de la seva base". The Hollywood Reporter subratlla les inversions de la Generalitat al sector, situades segons la publicació americana en 17 milions de dòlars, i explica que aquesta injecció és "més de la meitat del total de recursos del govern autonòmic destinats al sector", motiu pel qual diu que "amb una simple mirada als films espanyols amb projecció internacional es veu clarament que Catalunya s'ha consolidat com un hub de la producció cinematogràfica".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat