Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de d'abril del 2010 | 16:25
Notícia · Cultura

Antoni Vives i "El somni de Farringdon Road": literatura des de la plaça Sant Jaume

Barcelona · Acostumat a l'etiqueta de polític atípic, Antoni Vives, regidor de l'Ajuntament de Barcelona i exsecretari de la Generalitat, ha acabat de confirmar la seva reputació guanyada a cop de llibre. Vives, que ja havia publicat diversos monogràfics amb anterioritat, ha irromput al si de la literatura catalana amb El somni de Farringdon Road una novel·la que ja ha estat escollida nou talent a l'FNAC i que apunta a ser la revelació literària del moment.

El somni de Farringdon Road, ambientada a la Catalunya de la Guerra Civil, és una epopeia moderna, narrada amb un llenguatge eminentment audiovisual i protagonitzada per Pau Capdevila, un jove advocat de Barcelona que, enmig del conflicte i a terra de ningú, ajuda els anarquistes sindicalistes. L'amor, però, que sent per una jove rica de Vilalba dels Arcs, Marta Soler, i el seu acostament a la CNT a través del seu amic Joan Riera, posen el protagonista en contacte irreversible amb la violència, fins que Pau Capdevila queda atrapat a un espiral bèl·lic.

Publicat per La Magrana, El somni de Farringdon Road és una representació, segons el seu autor, del poble i de la gent que va trobar-se amb la guerra i que únicament aspiraven a viure: "M'he volgut explicar a mi mateix com va viure la bona gent d'aquest país la guerra, gent menestral, progressista i alhora catòlica. El meu avi, militant del PSUC, va anar al front i després va ser represaliat. Necessitava entendre què va sentir. I amb ell, entendre el país, el d'aleshores i el d'avui".

L'enllaç amb el món de la política, doncs, sembla albirar en aquest punt, on Vives no deixa de banda la seva inalterable defensa i estima per la cultura catalana: "La novel·la juga amb personatges reals, de Durruti als escriptors Joan Sales, Josep M. de Sagarra i Carles Riba, que representen tres models de compromís amb la llengua i la cultura catalanes. He fet una reivindicació de la dignitat de les persones arrelades en dos o tres principis bàsics que són els que ens fan avançar individualment i col·lectivament".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat