Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de setembre del 2009 | 15:23
Notícia · Cultura

La cultura catalana, rebuda amb honors a Mèxic

Barcelona · La 'XXI Feria del Libro de Antropología e Historia' que s'inaugura dijous 17 a Mèxic D.F. ha volgut comptar amb la cultura catalana com a convidada d'honor d'aquesta fira que finalitzarà el dia 27 del mateix mes. Qulificada com un dels esdeveniments acadèmics i editorials més importants del món de les Ciències Socials a l'Amèrica Llatina,

la fira acollirà dins el seu programa un seguit de ponències, col·loquis, exposicions i presentacions editorials que tractaran sobre l'acollida dels ciutadans catalans a Mèxic, l'exili durant la dictadura franquista o les relacions culturals entre Catalunya i Mèxic, entre d'altres.

Entre les activitats previstes, que se celebraran al Instituto Nacional de Antropología e Historia (INAH), hi destaquen el "II Encuentro de Lenguas en Peligro", previst pel mateix dijous al migdia, on el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, parlarà de l'estat actual de la llengua catalana, acompanyat pels professors de la UAB Montserrat Cortés Colomé, Antonio Millán i Juan Carlos Rubio.

El mateix 17 de setembre es presentarà el llibre "Catalanes en México" de José M. Murià, i el 18 de setembre es retrà homenatge al cineasta Josep Maria Forn i a la periodista Dolors Genovès. Entre les exposicions destacades de la fira, s'hi troben "¡República! Carteles y  cartelistas (1931-1939)", "Cataluña en guerra y en posguerra. Fotografías de Josep Maria Pérez Molinos", "Pere Bosch Gimpera en la memoria histórica de Cataluña y México", "El Institut d'Estudis Catalans a través de sus publicaciones" i "Bibliografía catalana académica reciente de antropología, arqueología e historia".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat