Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de de juny del 2009 | 14:51
Notícia · Cultura

Augmenta l'ús de llengües estrangeres en detriment de l'ús del català

Barcelona · L'ús del català entre els parlants que l'usen habitualment ha reculat deu punts respecte del 2007, segons un estudi de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat. Aquest estudi revela que llengües estrangeres com l'àrab o l'urdu apareixen por primera vegada al costat del castellà i el català com a llengues d'ús habitual

a Catalunya.

Segons l'estudi, un 1,9% de la població té l'àrab com a llengua (en el 2003 era el 0,2), mentre que un 4,6% usa altres llengües per comunicar-se a Catalunya (1,8% el 2003). Aquest increment en l'ús habitual de llengües estrangeres a Catalunya coincideix amb un descens de més de deu punts dels parlants que usen habitualment el català (de 46% passa al 35,6% el 2008).

L'estudi indica que no cal conèixer les llengües oficials de Catalunya per per poder-hi viure, un fenòmen que ha estat qualificat de "molt perillós" pel Secretari de Política Lingüística, Bernat Joan. Joan ha dit que aquest fet pot crear guetos i advoca per treballar perquè el català sigui la llengua comuna. Bernat ha avisat també que qui no aprèn les llengües oficials no té les mateixes oportunitats a Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat