Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de d'octubre del 2016 | 11:34
Notícia · Cultura

Demà se celebra la XXIIena edició dels Premis Nacionals President Lluís Companys

Com cada any ERC Sants-Montjuïc atorga els Premis Nacionals Lluís Companys a persones i entitats que s'hagin distingit per la seva dimensió social i humana i els seus valors en la defensa i promoció del nostre país. L'edició d'enguany tindrà lloc demà, 28 d'octubre, a les vuit del vespre al Casinet d'Hostafrancs.

Els guardonats d'enguany  han estat escollits d'una llista proposada per tota la militància de Barcelona mitjançant votació prèvia entre els militants, amics i simpatitzants d'ERC Sants-Montjuïc i elecció final de la llista de premiats per part d'un jurat format per entitats i personalitats representatives del districte.

Per l'edició del 2016, el jurat format per: Josep Espin, Lluïsa Erill, Pep Ribas, Joan Manel Parisi, Josep Guzman, Jordi Redondo, Enric Blanes i Josep Maria Domingo, tots ells a títol individual però prou representatius de les organitzacions que treballen pel país al nostre districte, ha decidit atorgar els premis a les següents persones i entitats:Núria Armentano i Oller


Núria Armentano és doctora en Antropologia per la UAB. El seus camps de recerca se centren en l'estudi de la fosilització en el context dels enterraments i la biologia de les poblacions passades. És directora i fundadora d'antropòlegs.lab, empresa dedicada a la reconstrucció d'esquelets amb material procedent d'excavacions. La Dra. Armentano s'ha distingit per la seva col·laboració en l'exhumació i reconeixement forense de restes humanes de fosses comunes de la guerra civil, un dolorós pas necessari per a la reconciliació i la recuperació de la dignitat i de la memòria col·lectiva del nostre poble.

Institució Montserrat


La Institució Montserrat fou fundada l'any 1927, en plena dictadura de Primo de Rivera, per tal de difondre els valors de laïcitat, catalanisme, modernitat i tolerància entre les noves generacions. Malgrat nombrosos entrebancs que l'han portada diverses vegades fins gairebé la desaparició ha estat capaç de renovar-se, mantenir-se i créixer fins a convertir-se en un referent d'innovació pedagògica i de compromís amb el país.

Empar Moliner


L'Empar Moliner publicà el seu primer llibre de contes l'any 1999 i des d'aleshores no ha deixat mai de mostrar una mirada irònica, crítica, lliure i punyent sobre la societat, el nostre país i el món, tenyida de sentit de l'humor i de fina ironia. La seva defensa valenta del país i de la justícia social ha fet que mai hagi defugit una polèmica ni s'hagi fet enrere en el moment de defensar la seva opinió. La seva defensa de la llibertat la converteixen en un exemple per tothom qui defensi els valors d'una república catalana lliure, democràtica i social.

Plataforma en defensa de l'Ebre


La Plataforma en defensa de l'Ebre s'ha distingit, des del moment de la seva fundació l'any 2000 per la seva oposició als plans del govern espanyol que conduirien inexorablement a la desaparició de l'Ecosistema del baix Ebre, així com per l'impuls d'una nova cultura de l'aigua respectuosa amb el medi ambient i amb els recursos hídrics del país. La seva actuació és un model de mobilització social, de civisme i de responsabilitat amb el futur de la nostra terra
.

Revista Sàpiens


La seva presentació moderna, el seu contingut amè i rigorós al mateix temps i la seva gran qualitat han convertit la Revista Sàpiens en un referent de la divulgació històrica en l'àmbit dels Països Catalans, amb més de 141000 lectors mensuals. La seva incansable labor de divulgació i de recerca ha contribuït a donar a conèixer aspectes inèdits de la nostra història, sempre amb una projecció global. És un exemple d'eina de divulgació cultural i de compromís amb el nostre país i la nostra història comuna.

FaPaC


La FAPAC agrupa nombroses associacions de mares i pares d'alumnes arran del territori. Servei com a eina de coordinació, suport logístic i grup de pressió davant les administracions. Ha dut a terme una important tasca de defensa del model lingüístic català i d'una escola de qualitat moderna i compromesa amb el país. Davant els atacs dels qui volen destruir el nostre model lingüístic ha mostrat sempre una actitud valenta que ha permès la preservació del valor més preuat que podem donar als nostres fills: una educació que formi ciutadans crítics, lliures i compromesos amb el nostre país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat