Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de d'abril del 2016 | 12:20
Notícia · Economia

Camil Ros nou secretari general de la UGT de Catalunya amb el 83% dels vots

Camil Ros nou secretari general de la UGT i Matías Carnero nou president. Així ho han decidit amb el seu vot el 83,55 dels delegats que han participat en el 15è congrés d'aquest sindicat. Aquesta candidatura conjunta era l'unica que es presentava i ha rebut 315 vots a favor 0 en contra. També hi ha hagut 62 delegats que s'han abstingut.

D'aquesta manera,  Ros s'ha convertit  en el relleu de Josep Maria Àlvarez a la UGT catalana, que va deixar el càrrec després de 26 anys de lideratge. La proclamació de la nova direcció es farà avui divendres , en una jornada on hi participarà el secretari general de la UGT espanyola, Josep Maria Àlvarez, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Ros ha dit que 'mai posarem a votació si som constitucionalistes, federalistes o independentistes, perquè aquí hi cap tothom'. En aquest sentit, ha afegit que 'el pluralisme ens fa forts' i que el sindicalisme és 'la garantia de la cohesió social i sense cohesió no hi ha progrés social ni nacional'.

Ros ha encapçalat la candidatura al costat de Matías Carnero (Barcelona 1968), que assumeix el nou càrrec de president del sindicat, posició que compatibilitzarà amb la presidència del comitè d'empresa de Seat; l'any 2009 va entrar al Secretariat Nacional, primer com a secretari adjunt a la Secretaria General i l'any 2013 com a secretari general adjunt.

Canvis a la direcció

El nou Secretariat Nacional tindrà dos vicesecretaris generals: Jordi Camallonga –fins ara secretari d'Organització i coordinador de l'àrea interna– serà vicesecretari general d'Àrea Interna, i Laura Pelay –secretària d'Estat del Benestar i Treball– s'encarregarà de l'àrea externa, i serà també portaveu.

Núria Solé –fins ara secretària general a Lleida– serà la secretària d'Organització, i Núria Gilgado substituirà Camil Ros com a secretària de Política Sindical.

Josep Sancristòfol –fins ara secretari comarcal del Vallès Occidental– ocuparà la secretaria de la Regió Metropolitana; Josep Maria Violant mantindrà el càrrec de secretari d'Administració, i José Antonio Pasadas –secretari de Política Sindical en la Federació del Metall– assumeix la secretaria de Polítiques Sectorials.

La secretària de Polítiques Socials serà Enriqueta Durán –fins ara responsable del sector de dependència de la Federació de Serveis Públics–; David Papiol –que era secretari de Moviments Socials i Igualtat– assumeix la secretaria de Mobilitzacions i Agitació, i Eva Gajardo repeteix com a secretària d'Igualtat i Formació Professional.

La candidatura de Camil Ros es completa amb dos secretaris nacionals: Gregori Mondéjar –fins ara secretari d'Organització de la Federació d'Indústria i Treballadors Agraris (Fitag)– i Pepi Garcia, que ja ocupava aquest càrrec des del congrés anterior.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat