Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de desembre del 2015 | 12:29
Notícia · Economia

Mas Colell mostra la seva indignació i es pregunta si els catalans són ciutadans de segona pel govern espanyol

El conseller d'Economia en funcions, Andreu Mas-Colell, assegura que l'Estat penalitza la liquiditat de les finances de la Generalitat exclusivament per qüestions polítiques i afirma que si el Govern no rep aquest desembre els diners del FLA extraordinari, que "sí que rebran, i de cop" la resta de comunitats autònomes, "efectivament, serem una víctima".

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha anunciat avui que el Govern ha autoritzat el Departament que dirigeix a interposar un recurs contenciós administratiu contra l'Acord de la Comissió Delegada del Govern d'Assumptes Econòmics del passat 20 de novembre. Aquest acord imposa a Catalunya unes condiciones diferenciades d'altres comunitats Autònomes per rebre el FLA extraordinari.



L'Executiu considera que es vulnera el principi d'autonomia financera previst a l'article 156.1 de la Constitució Espanyola. També, l'article 139.1 que estableix que tots els espanyols tenen els mateixos drets i les mateixes obligacions en qualsevol part del territori de l'Estat, i per tant, no es pot imposar als ciutadans demandants de serveis públics unes condicions més costoses que als de la resta de l'Estat. "Aquesta discriminació dels ciutadans i dels proveïdors de Catalunya per raons explícitament polítiques és arbitrària i inadmissible", ha assegurat el conseller.



Mas-Colell assegura que la vicepresidenta espanyola intenta treure rèdit polític del pagament ordinari del FLA de novembre, quan diu que el Govern espanyol ha pagat directament als proveïdors. El conseller ha recordat que sempre ha estat així, perquè el Gobierno sempre ha pagat directament les factures: "intenten confondre. Que quedi clar que nosaltres complim, ho va dir la vicepresidenta, però el Gobierno encara no ha pagat res del FLA extraordinari".



El titular d'Economia ha anunciat que el Departament enviarà al Ministerio aquesta setmana el llistat de factures que cal pagar aquest mes de desembre i que sumen 2.715M d'euros: "amb aquests pagaments acabaríem el 2015 amb una situació de retard en els pagament similar a la de 2014. Com menys puguem pagar, pitjor serà la situació i més injusta pels nostres proveïdors."



El responsable de les finances catalanes també ha lamentat que les comunicacions del Ministerio no siguin mai clares o que es facin a través de la premsa i ha mostrat la seva estupefacció pel fet que el pagament dels 3.034M corresponents a Catalunya es pretengui fer, com estipula l'Ordre i a diferència d'altres comunitats autònomes, de manera discriminatòria en 10 mensualitats. Pel conseller, això tindria "conseqüències molt greus" i es pregunta si "els ciutadans de Catalunya són ciutadans de segona perquè no voten com cal".



Així, pel conseller, si els proveïdors no cobren abans de final d'any no hi haurà cap dubte d'on resideix la morositat i ha instat el Govern espanyol a esvair els dubtes sobre la disponibilitat immediata de liquiditat per part del FLA. "Vostès volen recaptar els nostres impostos, i els recapten. Volen les nostres factures i ja les tenen. Ara els toca la part de responsabilitat: pagar. Paguin ja", ha conclòs.

 

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat