Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 7 de de març del 2016 | 00:00
Notícia · Euskal Herria

Otegi fa una crida a obrir un segon front a l'Estat com més aviat millor

Només quatre dies després de la seva posada en llibertat el l'ider de l'esquerra abertzale,Arnaldo Otegi, ha protagonitzat un multitudinari acte al Velòdrom d'Anoeta de Sant Sebastià davant de milers de persones. L'expectació era màxima per sentir el secretari general de Sortu després de sis anys i mig de presó al que aquest s'ha referit afirmant que  "La presó et dóna temps per saber com lluitar millor contra l'enemic".

Així, el  líder de l'esquerra abertzale ha assegurat que "hi ha una majoria del país que vol construir una alternativa des de l'esquerra i el sobiranisme". Otegi també ha fet una crida a posar en marxa el procés independentista a Euskal Herria i "obrir un segon front a l'Estat com més aviat millor" i en aquest sentit ha afegit que "els catalans "estan fent història" i que els independentistes del País Basc no els deixaran sols quan "l'Estat s'alci contra ells". "Si l'Estat va contra vosaltres, el País Basc estarà al vostre costat".

En relació a la situació política a Espanya Otegi creu que  ha dues opcions: pensar que és possible l'evolució dels estats espanyol i francès cap al reconeixement de la sobirania del poble basc o bé construir un estat propi. El dirigent abertzale ha confessat que no creu en la primera opció però s'ha mostrat disposat a "col·laborar" si apareix l'"oportunitat històrica".

Pel que fa a Podem els ha fet una petició :"El dia que comproveu que la democratització d'Espanya no és possible, sumeu-vos als processos independentistes de les nacions". Per això Otegi ha raonat que el més "realista" és construir un estat propi"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat