Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de novembre del 2012 | 18:42
Notícia

Experts a l'estranger, en guerra amb la desinformació de l'Estat

La indignció per la mala praxi democràtica de l'Estat espanyol ha culminat aquesta setmana amb la creació del Col·lectiu Wilson, un punt de trobada on experts catalans presents a l'estranger fan pinya per explicar la realitat catalana als catalans i al món.

Barcelona · Jordi Galí, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i professor a Cambridge, Nova York i Massachusetts, Carles Boix, catedràtic a la Universitat de Princeton, Pol Antràs, catedràtic de Harvard o Xavier Sala i Martín són alguns dels noms de més volada presents entre els creadors del Col·lectiu Wilson.

Aquesta iniciativa, sorgida aquesta setmana, neix de la indignació per la desinformació que propugna l'Estat espanyol, el qual ha mentit deliberadament i repetides vegades sobre el possible procés d'independència de Catalunya. Amb l'únic objectiu d'evitar una consulta i de negar el dret a decidir del poble català, l'Estat i la seva mancada cultura democràtica han tret de polleguera experts catalans presents a les més prestigioses universitats d'arreu del món.
A Espanya l'interessa dir que vetaran Catalunya, però un cop fet el referèndum els interessarà tot el contrari. Per exportar a Europa han de passar per Catalunya"
Buscant posar tot a lloc i informar amb propietat sobre economia, política internacional i altres àmbits que aportin dades contrastades sobre el què-qui-com de la independència de Catalunya, el Col·lectiu Wilson ha endegat aquesta setmana amb un primer estudi titulat Europa, Europa. Al document, el col·lectiu hi denuncia amenaces espanyoles a la societat política i civil catalanes, com la previsió que Catalunya sortiria de la UE en independitzar-se d'Espanya: "Aquestes amenaces busquen atemorir la població".

El col·lectiu d'experts també ha assegurat que el concepte 'sortir d'Europa' en si no vol dir res, i ha posat sota qüestió el possible futur veto espanyol a l'ingrés de Catalunya a la UE: "Les amenaces espanyoles no són del tot creïbles per dues raons. Primera, la capacitat d'Espanya d'exercir aquest veto dependrà molt de si està intervinguda econòmicament [...]. Segona, perquè arribat el moment, no els interessaria fer-ho. Espanya pateix [...] "inconsistència temporal". D'entrada els interessa dir que posaran el veto, però un cop fet el referèndum els interessarà tot el contrari, ja que per exportar a Europa han de passar per Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat