Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de d'octubre del 2007 | 18:23
Notícia · General

La jutgessa que va imposar el castellà a un testimoni va impedir que l?ultra Pedro Varela entrés a presó


Fa uns dies, al judici pels fets de la Patum de Berga que van acabar amb la mort del jove Josep Maria Isanta, la jutgessa Ana Ingelmo va fer canviar d’idioma a un dels testimonis, que s’expressava en català, amb l’argument que alguns dels acusats no l’entenien. La decisió va aixecar polèmica, el magistrat Alfons López Tena va instar el Consell General del Poder Judicial a obrir un expedient a la jutgessa i ara el Síndic de Greuges també s’ha queixat. Amb tot, el CGPJ no obrirà cap expedient i la queixa del Síndic no podrà prosperar. Ara fa vuit anys, però, Ana Ingelmo ja es va destacar per un altre assumpte, i no pas per positiu.
Després que el jutge Santiago Vidal, en un gest de valentia sense precedents, aconseguís condemnar el reconegut ultra Pedro Varela, entre altres coses propietari de la llibreria filonazi Europa, a cinc anys de presó i una forta multa econòmica, tres jutges de la Secció Tercera de l’Audiència Provincial de Barcelona, presidits per la mateixa Ingelmo, van decidir posar en dubte la sentència, de manera que el Tribunal Superior elevava la qüestió al Tribunal Constitucional de Madrid i allí el tema quedava encallat, encara ara.

L’argument d’aquests tres jutges era que castigar els dubtes sobre un genocidi històric vulnerava el dret a la llibertat d’expressió. És a dir, negar l’Holocaust, segons Ingelmo i companyia, no pot considerar-se un delicte segons la Constitució Espanyola. I és que la carta magna val per a tot. Si la nova llei del Codi Penal recull un article (607.2) que posa al dia aquesta qüestió, tal com succeeix a Alemanya i diversos estats europeus, s’agafa la Constitució i assumpte resolt. Ja al seu dia s van queixar entitats com SOS-Racisme i l’Amical Mathausen. Mentrestant, Varela segueix lliure, la llibreria Europa oberta i Ana Ingelmo imposant el castellà a la sala.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat