Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de d'octubre del 2007 | 17:22
Notícia · General

Els fidels valencians expressen el seu malestar pel nomenament cardenalici d'Agustín García-Gasco

El mateix dia que Joan Pau II va nomenar cardenal a l'arquebisbe Lluís Martínez Sistach, també va atorgar el mateix rang a l'arquebisbe de la diòcesi de València, Agustín García-Gasco. El nomenament cardenalici va generar mostres d'eufòria entre el PP valencià, amb corredisses de Rita Barberá i Francisco Camps per fer-se la foto amb el nou alt dignatari eclesiàstic. Ara, però, el Grup de Rectors del Dissabte, un col.lectiu de clergues i laics que treballa per la renovació pastoral de l'Església valenciana, critica obertament el nomenament, ja que considera que García-Gasco s'ha tancat al món d'avui i diàleg sincer amb ell, ha compromès la independència de l'Església al poder polític, econòmic i mediàtic, ha menyspreat la cultura i llengua del País Valencià i ha posat constants traves a la col.legialitat, la pluralitat i la participació de tothom a l'Església.
El col.lectiu recorda que, el juny, ja va fer públic el document L'Església que volem i el bisbe que necessitem, en què assenyalava una sèrie de característiques que desitjava que tingués el futur bisbe valencià -ja que García-Gasco va compir els 75 anys el 2006 i, des de llavors, està pendent de ser rellevat. El col.lectiu afirma: "Si per al nou Bisbe demanàvem i demanem aquestes notes, és perquè no les havíem vistes potenciades, com es devia, en el pontificat de N'Agustín a València.. D'ací la sorpresa que ens ha produït aquest nomenament, que el situa en una responsabilitat major a l'organització eclesiàstica". El col.lectiu considera que el nomenament de García-Gasco confirma "una línia de marcada tendència conservadora i d'involució respecte al Vaticà II" en la direcció jeràrquica de l'Església, que "l'actual papat sembla voler reforçar aquesta tendència i potenciar-la com siga, sense tenir en compte els comportaments pastorals dels escollits". Amb el reforçament d'aquesta línia tradicionalista, "no s'impulsa l'Església a donar resposta evangèlica als grans reptes culturals, socials, econòmics i polítics de la nostra societat".

El Grup de Rectors del Dissabte, alhora, encara va més enllà i es mostra partidari d'eliminar la figura del cardenal de la jerarquia eclesiàstica, perquè aposten "per una Església cada vegada més evangèlica i servicial, presidida per Pastors que donen la seua vida pel Poble", mentre que els cardenals formen part d'una estructura "arcaica" i "mundana", fins al punt que "s'anomenen Prínceps de l'Església els qui reben aquest encàrrec".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat