Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de juliol del 2007 | 16:34
Notícia · General

Mor Josep Maria Galbany


Ahir va ser enterrat a Vilassar de Mar, a la seva parròquia dels últims anys, mossèn Josep Maria Galbany Viñamata, de 75 anys. La mort sobtada el va sorprendre a Jerusalem, mentre pelegrinava a Terra Santa amb un grup de cristians de la parròquia.
Josep Maria Galbany era un dels grans capellans de l’Església de Barcelona, molt popular i estimat en els barris on va dedicar els seus cinquanta anys de sacerdoci. Quan era diaca va ser enviat als barris de Can Tunis i Zona Franca, avui coneguts com la Marina, a la Parròquia Mare de Déu de Port. Allà hi va romandre prop de vint anys, dedicat als immigrants i als joves, promovent grups de la JOC. Eren anys molt durs, d’unes condicions de vida molt precàries. Galbany sempre va maldar per la integració dels nouvinguts en la cultura catalana i per millorar les seves condicions de vida. No va defugir el compromís polític, des d’opcions demòcrata-cristianes, convençut que el cristianisme també comportava la lluita per la transformació de la societat. Eclesialment, Galbany com tants altres capellans joves de l’època, va adherir-se amb entusiasme al Concili Vaticà II. Les expectatives de canvi a l’interior de l’Església, Galbany i els seus companys ja les estaven vivint i aplicant amb il·lusió. Nomenat delegat episcopal de Pastoral Obrera, més tard va ser vicari episcopal de l’àrea del Barcelonès Nord. I de la Zona Franca va passar a Santa Coloma de Gramenet, on va exercir de rector 20 anys, i posteriorment a Vilassar de Mar.

Josep Maria Galbany va oferir, al llarg de tota la seva vida, un testimoniatge extraordinari de servei als més pobres, de construcció d’unes comunitats vives i autèntiques, i d’acolliment personal. Una de les seves preocupacions, precisament, era el de la religiositat popular. Moments com l’actual, en què la integració de les onades migratòries ha esdevingut un autèntic repte, són molt escaients per recordar la trajectòria i la tasca concreta d’homes com Josep Maria Galbany.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat