Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de d'abril del 2016 | 12:18
Notícia · Illes Balears

MÉS per Mallorca renova els seus òrgans directius

Més de 350 persones han participat aquest cap de setmana a  l'Assemblea General de MÉS per Mallorca que ha tingut lloc a  la Fàbrica Ramis d'Inca i en el transcurs de la qual  David Abril i Bel Busquets han estat elegits com a nous coportaveus.

La nova executiva està conformada per 15 persones entre els quals hi ha 7 membres que es presentaven com a única candidatura. Els coportaveus, David Abril i Bel Busquets i dins del seu l'equip hi ha Mercè Bujosa, Miquel Oliver, Biel Frontera, Kika Coll i Antoni Reus. Tot ells han format part de l'única candidatura que s'ha presentat per encapçalar la Comissió Executiva i que ha rebut un suport total per part de l'assemblea.

Els altres nous 8 membres de l'executiva han estat elegits entre els 17 candidats i candidates. El més votats i que per tant entren per elecció en aquest òrgan són Lluís Apesteguía, Margalida Capellà, Joana Aina Campomar, Alice Weber, Antonina Ferrà, Joan Font, Guillem Balboa i Miquel Gallardo.

Les competències de l'executiva seran dur el dia a dia tècnic de la coalició: organització, finances, comunicació, estratègia electoral i territorial.

El nou Consell Polític estarà compost per 31 persones: 15 membres electes de l'executiva -amb veu i vot- i 16 membres electes en assemblea - amb veu i vot-, que han estat triat entre 38 candidatures que s'han presentat.

Els més votats han estat i que per tant formen part del Consell Polític són Fina Santiago, Antoni Verger, Pau de Vílchez, Rosa Cursach, Immaculada Salamanca, Llorenç Carrió, Teresa Caimari, Joan Colom, Fina Tur, Bel Simón, Toni Rodríguez, Xisca Mir, Tomeu Tugores, Jaume Tomàs, Magdalena Obrador, Guillem Rosselló i Àlex Moll.

Per finalitzar l'acte els nous coportaveus, David Abril i Bel Busquets han fet un discurs conjunt en què han marcat les línies mestres de MÉS per Mallorca en els anys vinents. Han fet referència a l'acció de govern, al projecte transformador que suposa la formació ecosobiranista i al contacte amb els ciutadans i les ciutadanes. "No ens conformam amb el fet que milions de turistes venguin a les nostres illes i mentrestant hi segueixi havent milers de persones que ho passen malament, mentre quatre famílies se'n duen els doblers a Panamá!, ha assenyalat el nou portaveu David Abril i en aquest sentit també s'ha pronunciat la nova coportaveu Bel Busquests. "No ens conformam perquè en aquesta Espanya està de moda que els ministres en funcions facin altres "fechorías", com Montoro que ara ens amenaça de retenir allò que és nostre, que és de la ciutadania, com si ens haguéssim de conformar a tenir una pitjor educació, sanitat o serveis socials que els altres", ha assegurat.

Abril també ha destacat la implicació de MÉS en l'acció política "ens hi deixam la pell mirant de fer polítiques diferents, i per això si bé estam ben embarcats i ben enfeinats en la gestió del canvi des de les institucions de govern, i ens sentim responsables de tot el que feim i fa la gent de MÉS a les institucions". Així com Busquets ha expressat la necessitat de "compartir espais de decisió i complicitat amb la gent, sobretot amb la gent compromesa de la societat civil i els moviments socials de Mallorca, amb qui compartim el somni d'una Mallorca i unes illes millors".

Barceló i Santiago encoratgen el nou equip

Al discurs que han fet els que fins avui han estat els coportaveus de MÉS per Mallorca, Biel Barceló i Fina Santiago, han hagut moltes paraules plenes d'emoció i d'agraïment tant de l'un cap a l'alte com amb la resta de persones de la formació ecosobiranista. Barceló ha assenyalat que "som una formació capdavantera en el que després s'ha anomenat nova política i hem de continuar per aquest camí". També ha donat l'enhorabona als dos coportaveus i els ha encoratjar a seguir lluitant pel partit. "Estic convençut que no és que ho farà igual. Sé que ho faran millor que nosaltres". Per la seva banda Fina Santiago ha assegurat que "MÉS per Mallorca ja no és un projecte, sinó que és una realitat" i ha dit que quan sigui gran entre els seus records dels qual se sentiran més orgullosa, hi haurà el fet d'haver estat la primera coportaveu de MÉS.



Avui també ha hagut un altre motiu per celebrar, ja que Independents de Puigpunyent i Galilea s'han incorporat a MÉS per Mallorca amb els vots unànims de totes les persones que han participat a l'assemblea, i és que tal com ha assenyalat a la seva intervenció Margalida Morell "compartim el mateix projecte".

A l'assemblea han estat convidats entitats com l'OCB, El Fons Mallorquí de Solidaritat, Associació Sobiranista de Mallorca, Unió de Pagesos, PIMECO, PIME i els sindicats, UGT, CCOO i USO. També han participat partits de les Illes Balears com Podem, PSIB-PSOE, El PI, Guanyem Eivissa, Esquerra Republicana, Esquerra Unida Illes Balears, la Valldemossa que Volem, Esquerra oberta de Bunyola, i MÉS per Menorca i de la península Compromís, la Chunta Aragonista, Bloque Nacionalista Galego, EH Bildu, Iniciativa per Catalunya Verds.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat