Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de juny del 2011 | 19:12
Notícia · Internacional

"Catalunya i Escòcia s'han d'aliar per treballar a favor de la independència"

L'exdelegat del govern català a la Gran Bretanya, Xavier Solano, ha fet una crida a treballar de manera conjunta entre Catalunya i Escòcia per fer avançar els processos d'independència.

Xavier Solano

Barcelona · Quin referent més clar, directe i esperançador pot tenir qualsevol nació sense estat a la Unió Europea que desitgi fer ús del dret a l'autodeterminació? La resposta per a Xavier Solano, exdelegat del govern català a la Gran Bretanya, és clara: Escòcia. A una entrevista al diari escocès The Scotsman Solano ha descrit Alex Salmond com un dels polítics "més influents del món" i "inspirador".

Per això mateix, Solano ha assenyalat la històrica victòria del SNP a Escòcia com un eix paral·lel a una futura victòria de la independència a Catalunya: "Catalunya i Escòcia no poden donar-se l'esquena més, no poden sostenir més una situació de dependència amb d'altres Estats. No representen una aliança antiga però sí ferma, perquè compartim els mateixos interessos i finalitats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat