Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de maig del 2010 | 16:46
Notícia · Internacional

Biocat impulsa les ciències i tecnologies de la salut amb un conveni entre Catalunya i el Quebec

Barcelona · Catalunya i Quebec col·laboraran i realitzaran projectes de forma conjunta en ciències de la vida i tecnologies de la salut. Aquest és l'acord a què Biocat i BiopolisQuébec, l'aliança dels tres clústers impulsors de les ciències de la vida en aquest territori, han arribat aquesta setmana.

El conveni de col·laboració entre ambdós entitats d'aquest sector professional ha estat subscrit en el marc de la convenció de la Biotechnology Industry Organisation (BIO) -la trobada mundial de referència per al sector de la biotecnologia que s'està celebrant aquests dies a Chicago- pel vicepresident de la Generalitat de Catalunya i vicepresident del Patronat Biocat, Josep-Lluís Carod-Rovira, la viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell; el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells, i la directora general de Montrál InVivo, Michelle Savoie, que ha signat en representació de BiopolisQuébec.

El vicepresident del Govern ha subratllat el pes actual del sector biotecnològic a Catalunya, i ha dit que "tant Catalunya com Quebec saben que aquest sector és present i serà futur": "En un món que avança ràpidament, calen nous mecanismes per afrontar noves realitats, per això signem aquest conveni". Josep-Lluís Carod-Rovira també ha destacat que la signatura d'aquest document, emmarcada en una col·laboració que es va iniciar fa dues dècades, significa un avenç i "una renovació de les relacions entre els dos països".

De fet, aquest acord ha arribat després de la trobada que van mantenir l'any passat el vicepresident del Govern i el primer ministre del Quebec, Jean Charest, en el marc de la BIO 2009 que es va celebrar a Atlanta, i en la qual van aprofundir en els eixos de col·laboració. Tanmateix, l'acord constitueix una vertadera via de foment de la col·laboració internacional per al desenvolupament de projectes dins l'àrea de les tecnologies mèdiques, la medicina personalitzada, els nutracèutics i el desenvolupament de medicaments.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat