Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de febrer del 2010 | 16:45
Notícia · Internacional

Nova resposta del col·lectiu Emma a un article que titlla la política lingüística catalana de "censura"

Barcelona · Constants en la tasca de recuperar la dignitat de les informacions que es donen sobre Catalunya als mitjans de comunicació internacionals, el Col·lectiu Emma ha respost un nou article que ataca frontalment la política lingüística del país.

Aquest cop es tracta del diari danès Politiken, que de manera taxativa qualifica, a un article publicat el passat 31 de gener, els esforços de Catalunya que fa per conservar la seva llengua i cultura com un "exemple de censura i de nacionalisme radical".


La resposta del col·lectiu, que ha admès la seva preocupació per la creixent presència d'informacions esbiaixades sobre Catalunya a la premsa internacional, ha hagut de clarificar de nou que a Catalunya, avui dia tothom parla i entén l'espanyol, tot i que la llengua pròpia és la catalana, que continua sent fortament discriminada. La carta de resposta, que està signada per Diana Coromines, exemplifica i justifica l'explicació amb descripcions tan certes com quotidianes: la diferència abismal entre l'etiquetatge en català i l'espanyol (10% a 90%, respectivament), la presència nul·la del català a la justícia i les dificultats d'enteniment en català a molts dels establiments del país.

El col·lectiu Emma, finalment, demana al diari Politiken que faci "una recerca més acurada sobre Catalunya" per evitar l'aparició de nous articles semblants que no es corresponen amb la realitat nacional catalana, i clarifica les intencions que es troben darrera les mesures lingüístiques que s'apliquen en etrritori català: "L'únic que volem és tenir els mateixos drets que la resta de ciutadans d'Espanya, i poder decidir democràticament el futur polític de Catalunya".  


La premsa espanyola també carrega
La realitat demostra que els atacs a Catalunya des de la premsa i els mitjans de comunicació, ja siguin provocats per la desinformació, la ignorància o la intenció de fer frontisme, no sols provenen de territoris llunyans. Tot i que el col·lectiu ha admès no seguir amb especial atenció la brunete mediàtica, aquesta setmana han publicat al seu web el tractament que han fet els diaris en línia Libertad Digital i Mundo Digital sobre la carta que el Coordinador de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell, va enviar a diversos mitjans internacionals.

La nota de Strubell, que denunciava l'enorme dèficit democràtic que existeix avui a Espanya i que es preguntava si la nació espanyola és el darrer reducte franquista, va ser enviada als mitjans internacionals i va ser durament criticada per la caverna mediàtica, que no va dubtar a ensenyar les dents al mínim qüestionament dels símbols franquistes. "Ull amb tocar el franquisme, que ve la caverna" alerta el col·lectiu.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat