Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de març del 2010 | 15:15
Notícia · Internacional

The New York Times denuncia la manca del català a les sales de cinema

Barcelona · Les evidències cauen pel seu propi pes i més encara aquelles que ho són de manera prominent i exagerada. Per això mateix, un article publicat aquesta setmana al rotatiu americà The New York Times ha indicat que "a la principal ciutat de Catalunya el català s'escolta a tot arreu excepte a les pel·lícules [...] molt poques són en català, al voltant d'un tres per cent de totes les que es projecten".

El text, que tracta sobre l'esborrany de la nova normativa de paritat entre català i castellà a les sales de cinema, està signat pel periodista John Tagliabue i ha indicat que la meitat de programes de ràdio i d'obres de teatre de la ciutat comtal -amb l'excepció dels musicals- són en llengua catalana menys les sales de cinema. L'article ha fet esment del gran volum immigratori que Catalunya ha patit els darrers anys i en aquest sentit ha defensat que la Llei del Cinema català, promoguda pel Conseller Joan Manuel Tresserras, és la "darrera oportunitat de mantenir la cultura catalana i la seva llengua" : "La nova norma simplement està dissenyada per mantenir el que és l'ànima catalana".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat