Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de setembre del 2009 | 14:39
Notícia · Internacional

El gran ressò internacional sobre la consulta d'Arenys de Munt

Barcelona · Els mitjans de comunicació d'arreu del món s'han fet ressò de la consulta d'Arenys de Munt i sembla que aquesta està adquirint una importància superior a la que se li dóna a nivell nacional espanyol. Molts dels diaris europeus i americans han qualificat el referèndum de "vot massiu a favor de la independència" i de "gran demostració de força"


a favor de la independència.

El diari escocès Scotsman ha afirmat que Arenys de Munt ha fet un "pas simbòlic cap a la independència de Catalunya a través d'una abrumadora victòria en un aquest primer referèndum". El New York Times ha qualificat el referèndum d'Arenys com una "enquesta simbòlica" però feta "per fer pressió al Govern espanyol", i el diari francès Nouvel Observateur ha admès que "el referèndum d'Arenys de Munt és simbòlic" però el relaciona amb el fet que "Catalunya està pendent d'una propera sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia ampliat".

La premsa francesa també s'ha fet ressò de la consulta d'Arenys a través del diari Le Monde, que ha parlat del referèndum en un article titulat "Catalunya es mobilitza per defensar el seu Estatut d'autonomia ampliat". El diari ha mencionat la presència del president del barça, Joan Laporta, a la manifestació independentista de l'Onze de Setembre i ha recordat que Laporta "és un ferm partidari de les seleccions catalanes i de la conscienciació nacional catalana".Altres mitjans de comunicació, com la televisió holandesa o el el diari austríac Der Standard també han parlat de la consulta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat