Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de juliol del 2009 | 15:55
Notícia · Internacional

Un film analitza la situació nacional del Quebec i estudia el cas català i escocès

Barcelona · Jordi Porta, Antoni Bassas, Jordi Pujol i Vicent Partal, són alguns dels noms que apareixen a la producció quebequesa Questions nationales', un documental que es pregunta per què el Quebec encara no s'ha independitzat i busca respostes en els casos català i escocès, "dues nacions que es troben en situacions comparables".


El documental -aquí podeu veure el tràiler,- dirigit per Roger Boire i Jean-Pierre Roy, retrocedeix als anys 60, quan alguns politòlegs "podien pensar, i molts sobiranistes esperaven, que la província del Quebec" esdevindria un estat independent abans de l'any 2000. "Després de 50 anys -continua- 111 països s'han independitzat, però no el Quebec. Per què?".

El film dóna respostes a aquesta pregunta i es dedica a estudiar les situacions nacionals a Catalunya -hi apareixen imatges de la manifestació pel dret de decidir que va omplir els carrers de Barcelona el 26 de febrer del 2006, amb el pacte Mas-ZP encara calent, o del funcionament de les aules d'acollida per a nouvinguts- i Escòcia, en què es fa ressò de l'èxit electoral de l'Scottish National Party.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat