Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de març del 2010 | 15:05
Notícia · Internacional

L'origen de la bandera catalana i la tecnologia mulitouch

Barcelona · Un dels principals investigadors de Microsoft, Bill Buxton, ha utilitzat, per tal d'explicar la tecnologia multitouch -que, a diferència de les pantalles tàctils, és capaç de detectar més d'un punt de contacte al mateix temps- la llegenda de l'origen de la bandera catalana.

A l'article "MIX10: The hit list of metaphors from Microsoft Researcher Bill Buxton", publicat al diari The Seattle Times, i del que se n'ha fet ressò el Col·lectiu Emma, Buxton explica com abans de morir, el Rei Carles el Calb va posar els seus dits plens de sang a l'escut daurat del Comte Guifré, deixant gravades les quatre barres sobre un fons d'or. Per l'investigador, aquest va ser el primer cas de multitouch. Deixant de banda la idoneïtat de l'exemple per explicar la tecnologia, l'explicació de Buxton ha ajudat a exportar una part de la nostra història.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat