Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de juliol del 2011 | 19:09
Notícia · Internacional

Independentistes catalans, escocesos i flamencs s'alien per fer front comú a favor de l'autodeterminació

El president del Parlament flamenc, l'independentista Jan Peumans, va rebre els representants de l'aliança, anomenada 'European Partnership for Independence'.

Els tres portaveus de la declaració.
Chirstopher White, del Scottish National Convention, el director del moviment del Poble Flamenc, Steven Vergauwen i Anna Arqué.

Grups d'independentistes catalans, escocesos i flamencs han signat recentment la declaració de Brugges, una aliança amb la que pretenen fer front comú a Europa per avançar en l'exercici del dret a l'autodeterminació en les nacions sense estat. Les entitats fundadores de l'aliança, anomenada 'European Partnership for Independence', són la flamenca Vlaamse Volksbeweging, l'escocesa Scottish Independence Convention i la catalana Wellcome Mr. Prersident... to the State of Catalonia, representada per l'encarregada de les relacions internacionals de la coordinadora de les consultes sobre la independència, Anna Arqué. En un comunicat, els membres de l'aliança han expressat la seva intenció d'ampliar-la a representants de moviments d'altres nacions europees sense estat.

Els signants de la declaració van ser rebuts el passat 14 de juliol pel president del Parlament flamenc, l'independentista Jan Peumans, un fet que va ser durament criticat pels mitjans de comunicació flamencs, francesos i belgues. Peumans va respondre que com a president és "lliure d'entrevistar-se amb qui vulgui" i va afegir que com a membre del partit independentista N-VA vol una "Flandes lliure".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat