Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de de febrer del 2016 | 15:29
Notícia · Internacional

Terricabras veu molt difícil que es reprengui el diàleg per la pau al Kurdistan turc

El diputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, no veu gens fàcil que s'aturi l'actual situació de violència al Kurdistan turc i que es reprengui el diàleg de pau entre el govern turc i els kurds. Terricabras ha tornat avui del Kurdistan després de participar en una delegació de sis eurodiputats del grup Verds / ALE que s'ha entrevistat amb totes les parts

possibles per explorar les possibilitats de reprendre les converses de pau. Els diputats s'han reunit amb els co-alcaldes de Mardin, Diyarbakir i altres poblacions kurdes pròximes, els governadors de les províncies de Mardin i Diyarbakir, diputats del partit del govern -AKP-, diputats del partit kurd -HDP-, ONG's i periodistes. També es va trobar amb la vídua de Tahir Elçi, un advocat de drets humans assassinat fa unes setmanes, segons sembla, per membres de la policia o l'exèrcit, a més de fer dues rodes de premsa.

"Torno escandalitzat del Kurdistan turc. El govern turc està en guerra amb el PKK i el tracte de "terrorista" l'està ampliant a molts altres sectors de la societat", afirma Terricabras. A Diyarbakir, la delegació va arribar fins a les portes del barri de Sur, encerclat per tropes del govern, que el considera un feu del PKK. Des d'allà se senten els tirotejos constants i les peces d'artilleria bombardejant. En aquest barri, fa un any hi vivien 24.000 persones i avui en queden 130, després que la gran majoria hagi marxat. "Els morts es compten per centenars a les dues províncies i hem sentit testimonis de persones que han estat 68 dies sense poder sortir de casa i sense tenir pràcticament res, ni aigua, ni menjar, ni electricitat", afegeix el diputat. "Sincerament, sóc pessimista i estic molt poc esperançat que s'aturi l'actual situació de violència i es reprenguin les converses de pau", diu Terricabras. "Em temo que el govern d'Erdogan només busca una escalada bèl·lica que sap que acabarà guanyant. I lamento que la Unió Europea caigui en el seu xantatge ara que ell acull molts immigrants", conclou Terricabras.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Imatges relacionades
Indica publicitat