Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de febrer del 2014 | 16:30
Notícia

Josep Rull: "Com pot ser que davant dues realitats tan similars (Escòcia i Catalunya) hi hagi dues reaccions tan diferents?"

El Secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha indicat que "tan important com el dia D (el dia de la consulta) és el dia D menys u i el dia D més u" i ha assegurat exclusiva a TribunaTV que cal eixamplar la majoria a favor de l'estat propi perquè "és l'única clau d'accés a la llibertat".

Josep Rull, secretari d'organització de CDC, ha celebrat a una entrevista a TribunaTV tot el "cromatisme parlamentari, des de David Fernández fins a Artur Mas", que dóna suport al sobiranisme. "Dóna molta confiança interna i assegura que aquest no és un moviment que va de dalt a baix, sinó que va d'abaix a dalt".

A l'entrevista Rull ha explicat que "davant l'amenaça i la pretensió d'esberlar el país", la societat civil catalana "és el mur de contenció" i ha insistit en què la potència associaciativa "ens blinda davant les pretencions de fer plantejaments ètnics" en el procés català. "Si som prou forts i prou impecables, això és imparables" ha sentenciat.

Sobre el full de ruta que seguirà el partit, Rull ha dit que està fixat en la celebració d'un referèndum el dia D, i en l'eixamplament de la majoria social a favor de l'Estat propi, allò que anomena la propòsit per al dia D més u. "L'estat usarà tots els mitjans per impedir el procés" ha alertat i s'ha qüestionat "com pot ser que davant dues realitats tan similars (Escòcia i Catalunya) hi hagi dues reaccions tan diferents".

"Hem de treballar perquè la voluntat d'impedir posar les urnes a l'Estat espanyol no li surti barata. No ens facilitaran en absolut les coses però si som prou forts i impecables això ho acabarem torçant." Finalment Rull ha conclòs que ara el que toca és "estar a l'alçada del moment, ho hem de fer bé per a fer-ho possible, no ens podem precipitar però no podem deixar que es dilati perquè al final dependrà de cadascun de nosaltres".

"El nostre aliat és la democràcia, el problema no són les urnes, aquestes són la solució. El futur Estat català serà l'Estat d'aquells que se senten només catalans però també dels que se senten catalans i andalusos, i catalans i extremenys. Aquesta és la idea: fer un país millor, un país que realment valgui la pena per a tothom" ha dit. Podeu veure l'entrevista sencera clicant el següent enllaç.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat