Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de gener del 2017 | 13:31
Notícia · Llengua

El TSJM ordena a l'Estat aclarir si català i valencià són llengües diferents

L'Estat haurà d'aclarir si valencià i català són o no llengües diferents. Així l'hi ha ordenat el  Tribunal Superior de Justícia de Madrid al Consell de les Llengües Oficials de l'Estat. Hi ho ha fet en resposta a un lletrat de Barcelona, Joan Vall i Costa, que va demanar explicacions al Consell per la distinció que fan en el web de l'administració estatal entre totes dues,

i al qual –segons el tribunal– es va vulnerar el seu dret de petició en no donar-li cap resposta. Aquest el març del 2015 va presentar una petició a aquest organisme perquè donés una "explicació raonada" sobre els motius pels quals "en el web d'òrgans oficials es proposen el català i el valencià com a opcions idiomàtiques diferents".  I en cas afirmatiu els instava a adoptar les "les mesures adequades perquè la unitat lingüística quedés clara en totes les publicacions".

Transcorreguts els tres mesos que per llei tenien per contestar el seu requeriment i no haver obtingut resposta Vall  va presentar una demanda contenciosa davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que va rebre el suport de la fiscalia i l'oposició de l'Advocacia de l'Estat. L'advocat barceloní explica que  el mateix govern espanyol té redactats informes interns que l'obliguen a deixar clara la posició oficial pel que fa a la unitat lingüística.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat