Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de de febrer del 2016 | 11:43
Notícia · Llengua

La Generalitat no modificarà la seva política lingüística

La Generalitat assegura que la sentència del TSJC que anul·la el català com a llengua obligatòria de comunicació del personal de l'administració no farà modificar la seva política lingüística. Alemnys això ha assegurat avui a Catalunya Ràdio la  directora general de Política Lingüística del govern, Ester Franquesa.

Per Franquesa es tracta d'una decisió alarmant que no té cap fonament i ha assegurat sobre la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: "No implicarà una modificació de la política lingüística que apliquem. No hi haurà cap canvi en les relacions de comunicació amb el ciutadà perquè la llengua, tal com estableix el decret, que és en el que es basa, i diu que la llengua d'ús normal a l'administració publica de Catalunya és la llengua catalana."

Així doncs, segons Franquesa, es continuarà atenent el públic en català com fins ara i prevaldrà el dret del ciutadà a utilitzar la llengua que vulgui. Per la directora de política lingüística del govern es tracta d'una decisió política. 

Per la directora general, "és una sentència política. Pensem que el mateix que s'està recomanant i que està funcionant a l'administració en aquests moments, fa més de 35 anys que s'està seguint i intentant de normalitzar. Per tant, ara el context polític és diferent i el que busca és l'intent de polititzar, via judicial, allò que no correspondria".

Recordem que ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar part del protocol d'ús de la llengua dels funcionaris de la Generalitat que estableix que el català ha de ser la llengua d'ús obligatori entre el personal.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat