Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de d'abril del 2016 | 11:48
Notícia · Llengua

La Plataforma per la Llengua ha aplegat més de 600 persones per cridar als 4 vents que "el català és la llengua comuna"

La Plataforma per la Llengua va aplegar ahir  a la plaça Comercialdel Born de Barcelona més de 600 persones vingudes de tot el territori de parla catalana per cridar als 4 vents que "el català és la llengua comuna". L'acció reivindicativa va consistir a construir una gran rosa delsvents giratòria i, per mostrar la diversitat del català, cada punta representava una varietat dialectal.

Amb aquest acte, l'entitat ha volgut posar en valor la riquesa de la llenguacatalana donant un pes específic a les diferents varietats dialectals que espoden parlar en el conjunt dels territoris de parla catalana. A les 12 h a la plaçadel Born de Barcelona s'ha format una gran rosa dels vents que ha girat per fersentir la veu de cadascun dels territoris en la seva pròpia varietat dialectal:nord-occidental (parlo lo català), central (parlo el català), septentrional (parli elcatalà), valencià (parle el català), mallorquí (xerr es català), menorquí (rall escatalà), eivissenc-formenterer (parl es català) i alguerès (parl lo català).

L'acció reivindicativa, dinamitzada per l'actor Ricard Borràs, ha començat a les11 h, quan totes les persones inscrites han recollit la samarreta que els ha permès situar-se en l'eix de la varietat dialectal que havien triat prèviament en la inscripció a través del web cridaho.cat. Abans, des de les 10 h, petits i grans han pogut participar en diversos tallers i tot el matí ha estat amenitzat pel DJ Xerramequ.

Persones destacades del món de la política, la cultura i la societat civil, com ara els diputats del Parlament de Catalunya, Jordi Cuminal i David Rodríguez; elSecretari Nacional de Política Cultura, David Agustí; el vice-presidentd'ÒMNIUM Cutural, Joan Vallvé; la subdirectora de Política Lingüística, Marta Xirinachs; Mònica Sabata, presidenta de la FOCIR; la Consellera de Ciutat Vella, Llum Ventura, entre altres, s'han afegit a l'acció reivindicativa. Alguns dels meteoròlegs del nostre país, com Alfred Rodríguez Picó, Míriam Santamaria, Mònica Usart i Miquel Bernis, amb el toc humorístic de l'actor iguionista Xavier Bertran, Lo Cartanyà, han format part de l'espot "Crida-ho als 4vents. El català, llengua comuna", on la meteorologia ha estat el recurs perdemanar la participació a l'acció reivindicativa. L'espot ja acumula més de10.000 visualitzacions.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat