Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de febrer del 2016 | 14:31
Notícia · Llengua

"Reclama els teus drets": Engega una campanya per reivindicar el dret d'estudiar en valencià

Joves d'Acció Cultural del País Valencià, el Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA) i elSindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han encetat una campanya per la llengua a les universitats valencianes. 'Reclama els teus drets' neix amb la voluntat de reivindicar el dret d'estudiar en valencià i "el compliment de la docència en la nostra llengua

a la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV). Segons expliquen les tres entitats impulsores de la campanya, l'estudi "Els usos lingüístics a les universitats públiques valencianes" (elaborat per experts per encàrrec de la Universitat de València i d'altres institucions l'any 2011 per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua) mostra xifres preocupants pel que fa al compliment de la docència en valencià a les universitats valencianes. Per això, els tres col·lectius de joves s'han unit per reivindicar els drets dels estudiants a través d'aquesta campanya.

Els col·lectius han posat a disposició dels estudiants les xarxes i un web on es poden formalitzar les reclamacions omplint un formulari. "És necessitat de totes i tots defensar i promoure l'ús del valencià als centres educatius, i de les institucions, garantir-ne el seu ús en les classes docents", conclouen.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat