Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de d'octubre del 2015 | 11:38
Notícia · Memòria històrica

Setanta-cinquè aniversari de l'assassinat del president Companys

Demà, 15 d'octubre del 2015, farà setanta-cinc anys de l'assassinat del president Lluís Companys afusellat pel franquisme. Un fet únic a Europa ja que és la primera i única vegada que el president d'un país és afusellat per una dictadura.

Així, el govern democràtic de l'estat encara és l'hora que ha d'anul·lar  el judici que va portar a aquest assassinat. Tampoc s'ha produït cap tipus de condemna al respecte i no  s'ha demanat  perdó a Catalunya i els seus ciutadans per aquest atemptat a la democràcia.

Aquests fets demostren una vegada més que el plet polític català no s'ha posat realment sobre la taula i que el govern espanyol  no té intenció de fer-ho  a no ser que els esdeveniments es precipitin i no vegin altre sortida.

Caldrà assistir, doncs, als actes d'homenatge al president Companys que va morir defensant allò que avui la majoria social sobiranista exigeix.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat