Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de juliol del 2015 | 12:39
Notícia

Muriel Casals dimiteix com a presidenta d'Òmnium Cultural

Muriel Casals s'acomiada amb una carta dels socis i sòcies d'Òmnium Cultural després d'haver acceptat anar de número tres a la llista unitària participada per  CDC  ERC i diversos membres destacats de la societat civil.

Barcelona · Tot següit la reproduim íntegrament:

En aquesta dóna les gràcies i mostra una gran il·lusió pel nou repte que ha acceptat  i reitera la  seva ferma voluntat de fer del nostre país una terra de llibertat, d'igualtat i de fraternitat.

Estimades sòcies, estimats socis,

La realitat política del nostre país viu un moment d'acceleració i en bona part la nostra entitat n'és responsable. A hores d'ara molts coneixeu la notícia: m'han demanat i he acceptat ser la número 3 de la llista que, després de moltes hores de debat, han acordat fer junts ERC, CDC i diversos representants de la societat civil. Es tracta d'assegurar el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre, i es tracta sobretot d'aconseguir una victòria rotunda del sí a la independència.

Aquest matí quan el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, ens han convocat a en Raül Romeva, la Carme Forcadell i a mi per proposar-nos encapçalar la llista per Barcelona no he tingut arguments per dir que no. Els arguments que em venien el cap em deien que calia assumir aquest compromís i que ara és el moment.

Sóc ben conscient que el meu mèrit es deriva del privilegi d'haver estat la cara visible d'Òmnium Cultural des del març del 2010; per això el primer que us vull dir, estimats consocis, és: moltes gràcies! Moltes gràcies per aquest temps compartit treballant per la llengua, la cultura i el país.

Ara hauré de seguir fent-ho des d'una nova responsabilitat. Ara amb el bagatge del que he après a Òmnium intentaré participar en el Parlament de Catalunya que haurà de conduir-nos cap a la independència. Com sabeu, és un compromís més curt del que seria una legislatura normal. És un compromís que em fa molt respecte i molta il·lusió; una il·lusió que Òmnium m'ha encomanat.

Com passa sovint, acceptar un nou repte implica alguna renúncia i avui em sap greu assumir que la meva presidència a Òmnium s'acaba. I així ho faré saber amb aquesta carta al secretari de la nostra entitat. Espero que tots plegats podrem constatar que la causa que m'ocuparà a partir d'ara, s'ho valia. Continuaré treballant per fer realitat el somni que compartim. Vénen unes setmanes apassionants, fins el 27S, que hem d'aprofitar al màxim.

Moltes gràcies, no em canso de dir-ho. Gràcies per tot el que m'heu donat; per la vostra confiança, per la vostra amistat, per tantes estones compartides. Per damunt de tot, per fer-me saber que som molts els que tenim la ferma voluntat de fer del nostre país una terra de llibertat, d'igualtat i de fraternitat.


Molt cordialment,

Muriel Casals

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat