Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de d'abril del 2015 | 17:41
Notícia

Neix el Sindicat Independentista de Mossos (SI'M)

Després de la dissolució en altres sindicats de l'històric sindicat Unió de Policia de Catalunya (UPC) que va representar els primers anys del llavors nou cos de Mossos d'Esquadra --aquest va ser el principal sindicat de caràcter nacionalista i de gran eficàcia professional--, ara s'ha creat el Sindicat Independentista de Mossos (SI'M).

Barcelona · El cos de Mossos d'Esquadra ha tingut un sindicalisme molt discutit i molt dividit en diferents organitzacions. Aquesta fragmentació i la permanència en els càrrecs dels dirigents sindicals durant dècades ha deteriorat la imatge del sindicalisme.

Si a això hi afegim les posicions d'almenys dos dels sindicats dels Mossos obertament espanyolistes i que han usat la llengua castellana algunes vegades com a eina reivindicativa --a més d'usar simbologia espanyolista-- era lògic que sorgís als Mossos un sindicat de caràcter independentista que representi la majoria social de Mossos, de la mateixa manera que aquesta també es troba a la societat catalana.

Us deixem, en les properes línies, la nota de premsa del SI'M. Per a més informació i adhesions, podeu adreçar-vos a: mossos@intersindical-csc.cat.

"A través d'aquest comunicat, us volem informar que ja ha nascut el SIM, el Sindicat Independentista de Mossos, una secció de la Intersindical-CSC.

Som un sindicat independent, independentista i de classe adreçat exclusivament als membres del Cos de Policia – Mossos d'Esquadra, la policia nacional de Catalunya. No pretenem competir amb cap altre sindicat, sinó ocupar un espai fins ara orfe i així donar cobertura i oferir el millor servei als membres del nostre col·lectiu que no se sentin representats.

Tot just ara comencem a caminar i a fer pinya. Per tant, encara no estan definits els òrgans de gestió del sindicat. Naixem amb el ferm convenciment que hem de ser una organització assembleària en la que tots els seus afiliats puguin ser elegits i elegibles a través de llistes obertes i vot directe i personal. L'objectiu és que tots els membres tinguin l'oportunitat de participar directament en la gestió del sindicat per tal d'aconseguir la màxima proximitat, eficiència, honestedat i transparència.

Així mateix, refusem els alliberaments sindicals i apostem per a què les hores d'acció sindical siguin usades exclusivament per a aquesta finalitat."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat