Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de de gener del 2016 | 12:31
Notícia · País Valencià

Les Corts Valencianes deroguen la llei de senyes d'identitat del PP

D'aquesta manera, els partits que donen suport al govern de la Generalitat valenciana han complert una de les seves promeses electorals.

Les Corts Valencianes, amb els vots de PSPV, Compromís, Podem, i el suport parcial de Ciutadans (7 a favor i 6 abstencions) van permetre la derogació de la polèmica llei de senyes d'identitat, aprovada en solitari pel PP en l'últim ple de l'anterior legislatura.

El text, que estava sense efecte pel canvi de govern, reconeixia la singularitat del valencià respecte del català i atorgava capacitat docent a entitats secessionistes com Lo Rat Penat i la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, així com la protecció dels bous com a Bé d'Interès Cultural. També preveia la retirada de subvencions a aquelles entitats que no acatessin la llei.

Durant el debat, es va produir un intens intercanvi de retrets. Els populars van acusar Compromís de pensar en els Països Catalans i al PSPV i Podem de ser-ne còmplices, i van amenaçar de tornar a aprovar la llei quan tornin a governar. Per la seva banda, el PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans els van retreure l'aprovació d'una llei electoralista que no fa sinó dividir els valencians.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat