Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de juliol del 2016 | 10:36
Notícia · Política catalana

Sabrià: ‘"La millor resposta a les agressions del TC i l’'Estat és culminar el procés cap a la independència’"

Després de conèixer la nova sentència del Tribunal Constitucional (TC) que suspèn les estructures d’estat, Esquerra Republicana ha reiterat  que cada nova agressió de l’'Estat envers Catalunya reforça la necessitat de continuar treballant en la construcció de la República Catalana, ja que dins de l'’Estat espanyol és totalment inviable qualsevol canvi.

Els republicans creuen que les contínues agressions només fan retrocedir l’'autogovern i vulnerar la sobirania del poble de Catalunya. El portaveu d'’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha defensat que davant de les nombroses agressions de l’'Estat, cal seguir avançant en el procés cap a la República Catalana. ‘"La millor resposta a les agressions del TC i l’Estat és culminar el procés cap a la independència"’, ha afirmat Sabrià. ‘"Tenim un mandat i un full de ruta que cal tirar endavant. Cap tribunal corromput ens farà renunciar a la democràcia. El Parlament és sobirà"’, ha afegit. 

Sabrià ha destacat que aquesta nova agressió del Tribunal Constitucional, que actua com la tercera cambra legislativa de l’'Estat, demostra que el seu objectiu "‘no és jurídic, sinó polític’. ‘Ja no hi ha res que ens sorprengui d'’aquest Estat. Allà on no arriba el govern espanyol, ho fa el TC i si cal anar més enllà, ja hem vist que tenen altres recursos encara més foscos"’, ha lamentat Sabrià, que recorda que el TC ja ha suspès més de 30 lleis catalanes, per les quals la Generalitat ha deixat d’ingressar uns 700 milions d’euros. 

La reobertura del CIE

Sabrià ha recordat també que ‘la decisió del ministeri de l’Interior de reobrir el CIE de la Zona Franca que havia clausurat l’Ajuntament de Barcelona és una mostra més que mentre seguim sota la legislació espanyola no hi ha cap canvi possible’. Esquerra Republicana ha mostrat el seu suport a l'’Ajuntament de la ciutat i farà tot el possible perquè es pugui mantenir tancat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat