Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de de febrer del 2016 | 11:58
Notícia · Política catalana

Camil Ros es postula per substituir Àlvarez al capdavant de la UGT

Es confirma que l'actual secretari de Política Sindical de la Unió General de Treballadors, Camil Ros, optarà formalment a rellevar Josep Maria Álvarez a la secretaria general del sindicat. Ell mateix ho ha reconegut en una entrevista radiofònica en la que ha afirmat que presentarà la seva candidatura en el proper  congrés que s'ha de celebrarà el proper mes d'abril.

El mes de juny passat, Álvarez va confirmar que deixaria el càrrec a l'abril després de 20 anys al capdavant de l'organització i fa només uns dies va fer oficial la seva candidatura per liderar el sindicat a nivell espanyol. Des d'aleshores, Ros és qui més havia sonat com a futur número u, juntament amb Matías Carnero -fins ara secretari general adjunt- i Laura Pelay -actual secretària d'Estat del Benestar i Treball del sindicat.

Amb la retirada de Carnero, que ha decidit no postular-se ja que prefereix continuar al capdavant del comitè de Seat Ros ha decidit fer el pas: "Si hi ha consens perquè això sigui així, jo estic disposat a encapçalar", ha apuntat, i ha afegit que buscarà una candidatura d'unitat: "Començarem a parlar i començarem a sumar amb la resta de noms. Som una organització exemplar en la gestió de la pluralitat".

Si arriba al càrrec, Camil Ros s'ha marcat com a principals objectius aconseguir que es derogui la reforma laboral i incrementar l'actual salari mínim interprofessional.

Camil Ros va néixer el 1972 a Vallromanes. Va ser cofundador del moviment Avalot-Joves de la UGT de Catalunya i, el 1998, amb 26 anys, va ser elegit secretari general del sindicat a les comarques gironines. Va ocupar el càrrec una dècada, fins que va incorporar-se a la direcció nacional del sindicat, primer al capdavant de la secretaria de coordinació sectorial, i després com a secretari de Política Sindical. Vinculat a ERC, Camil Ros va arribar a ser líder de les joventuts del partit (JERC) entre els anys 1996 al 1998.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat