Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de setembre del 2016 | 13:48
Notícia · Política catalana

Forcadell: "Vaig fer el que em pertocava, dins de les meves funcions com a presidenta del Parlament"

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell,  ha afirmat que "El dret de defensa s'ha d'exercir sempre, no et pots tancar portes, i a més el Parlament representa tot el poble de Catalunya, i s'ha de defensar" en relació a les al·legacions que la Mesa del Parlament ha presentat a la suspensió de  les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent aprovades pel ple el 27 de juliol.

Així, la presidenta en una entrevista concedida al diari Ara ha assegurat que no contempla ser suspesa per l'alt tribunal espanyol  ja que diu "Vaig fer el que em pertocava, dins de les meves funcions com a presidenta del Parlament". I pel que fa a una possible desobediència per part de la Cambra catalana afirma "No m'agrada parlar de desobediència o desacatament, perquè això és entrar en el joc de judicialitzar la política, i aquest és el veritable problema que tenim. Sempre estem en el mateix i això ja dura molt. A la Gran Bretanya, el senyor Cameron va veure que tenia un problema polític amb Escòcia i el va resoldre políticament. Aquí l'únic diàleg que hi ha és a través dels tribunals".

Sobre el full de ruta Forcadell ha sostingut  que "Aquí hi ha una majoria parlamentària molt clara i sempre, sempre, amb respecte a la minoria, el que farà el Parlament és el que decideixi aquesta majoria parlamentària. Ara, a JxSí tenim un full de ruta que parla de tres lleis de desconnexió, però esclar, tot es pot canviar. Tenim una qüestió de confiança el 28 de setembre i entenc que llavors es podrà explicar com culmina aquest procés".

Forcadell també s'ha referit a la necessitat  d'aprovar els  pressupostos "Estic totalment d'acord que no pot continuar la legislatura sense que hi hagi pressupostos, i caldria convocar eleccions".

Pel que fa a la propera Diada i el perquè la gent ha de tornar a manifestar-se Forcadell ha afirmat "Cadascú que ho visqui com vulgui, però que ho commemori. Un motiu per sortir a la Diada és defensar les institucions, en aquest cas el Parlament de Catalunya. No tant a persones com a les institucions. Tenim un any per davant molt intens. Tenim uns pressupostos per aprovar, una qüestió de confiança... Hi ha molts motius".

Finalment Forcadell s'ha referit a la possibilitat de formar un govern d'esquerres a Madrid previ a acceptar la convocatòria de referèndum a Catalunya "Sempre he dit que a mi m'agradaria un govern de l'Estat dialogant, que acceptés el dret a decidir, el dret d'autodeterminació del poble de Catalunya, i que per tant acceptés el referèndum. Ho veig molt difícil, complicat, però evidentment si Pedro Sánchez acceptés, endavant".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat